• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • NICUȘOR ȚĂROIU și ferma sa de familie cu ”VÂRF” DE PRODUCȚIE DE 4.820 KG/HA LA FLOAREA-SOARELUI!

    agrointeligenta.ro -

    O definiție simplă pentru Pasiunea pentru agricultură ar putea fi compusă din doar trei cuvinte: afacere de familie. Ce poate fi mai profund decât să preiei frâiele unei ferme, s-o duci la un nivel înalt și să construiești viitorul copiilor tăi pe aceleași coordonate? Aceasta este și povestea lui Nicușor Țăroiu. “De 5 ani muncesc în această afacere de familie, eu sunt unul din cei care continuă activitatea asta. Dar și în anii dinainte tot în agricultură am lucrat. Sunt un fermier tradiționalist, pentru că lucrez în cea mai dificilă zonă a României, dar, în același timp, urmăresc tot ce apare nou”, se descrie fermierul din Cobadin, județul Constanța.

    Afacerea are diverse provocări, pe care Nicușor Țăroiu le înfruntă cu curaj. Are și norocul unei colaborări frumoase și lungi cu Limagrain. Ferma folosește produsele Limagrain de mai bine de 10 ani. Și are unde să le utilizeze, pentru că Țăroiu are grijă de 1.600 de hectare. Cerealele păioase ocupă jumătate din această suprafață, iar floarea-soarelui, rapița și mazărea își împart restul de 800 de hectare. Un atu imbatabil al Limagrain este genetica. Este unul din motivele pentru care Nicușor Țăroiu continuă alături de Limagrain. La floarea-soarelui, hibridul LG 50.635 CLP i-a readus un zâmbet mare pe chip, după câțiva ani mai dificili, măcinați de grijile cu dușmanul Orobanche.

    Am ales LG 50.635 CLP din gama Clearfield Plus, un hibrid erbicidat cu Pulsar Plus. Tehnologia Clearfield o cunoaștem din anii anteriori, știm ce poate, ne bazăm pe ea, e o tehnologie bună, sigură, completă. Am ales hibridul acesta văzându-l anterior în loturi demonstrative și comparative. Mi s-a părut cel mai sănătos, viguros, și genetic e destul de rezistent la Orobanche. În cazul lui LG 50.635 CLP nu am văzut deloc Orobanche”, spune, sigur pe el, Nicușor Țăroiu. Pentru a vedea care sunt și alți hibrizi de floarea-soarelui de la Limagrain, puteți vizita site-ul www.lgseeds.ro.

    Rezultatele văzute la alți fermieri l-au convins pe fermierul din Cobadin să semene hibridul LG 50.635 CLP pe o suprafață mai mare. Astfel, constănțeanul a obținut o producție de peste 4 tone/ha, cu un vârf de producție de 4.820 kg/ha. Media pe 110 hectare cultivate cu hibridul LG 50.635 CLP a fost de 4.300 kg/ha.

    Tehnologia folosită este performantă. S-a făcut arătura de toamnă, pregătirea terenului în primăvară, s-au aplicat îngrășăminte complexe tot în primăvară. Semănatul s-a făcut spre finalul lui martie, în condiții foarte bune. La floarea-soarelui Clearfield Plus s-au aplicat 1,6 litri de Pulsar Plus pe hectar.

    E o tehnologie sigură, e clar, nu există niciun risc. Startul a fost foarte bun la acest hibrid, am apreciat vigoarea și uniformitatea la răsărire. S-a dezvoltat rapid în primele faze și a rezistat foarte bine secetei. Am făcut tratamentele foliare. Am făcut în faza de 8-10 frunze o fertilizare cu azot, iar în faza de buton floral un tratament cu fungicid. Eu zic că vom obține 4 tone la hectar”, crede
    Nicușor Țăroiu. Este o producție foarte bună pentru zona în care s-a cultivat floarea-soarelui. Alte detalii despre hibridul LG 50.635 CLP de la Limagrain puteți găsi pe www.lgseeds.ro.

    Raportul cheltuieli – profit este cheia succesului lui Nicușor Țăroiu. Cu Limagrain si BASF, acest raport ajută fermierul să crească în continuare și să-și dezvolte ferma. “Parteneriatul dintre Limagrain și BASF este unul sigur, din punct de vedere tehnic, bun pentru noi din punct de vedere comercial. Din această relație avem beneficii și noi. Fără colaborarea dintre cele două companii, rezultatele în câmp nu ar fi fost atât de bune. Ambele companii sunt de încredere, vom ține legătura în continuare, ca să fim la nivel înalt”, spune, mândru, Țăroiu.

    Nicusor Taroiu alaturi de echipele Limagrain si BASF

    De altfel, producțiile mari i-a oferit nu doar profit, ci și câteva bătăi de cap. La un moment-dat, ferma lui Nicușor Țăroiu nu mai avea loc de depozitare. De aceea, s-au accesat fonduri europene, pentru un spațiu de depozitare. Acum, se stochează toată recolta, iar Țăroiu negociază mai aprig condițiile de vânzare a cerealelor.

    Silozurile vor fi pline și în anii următori, crede Nicușor Țăroiu. Asta și datorită colaborării cu Limagrain. “Voi continua colaborarea cu Limagrain, pentru că am avut rezultate bune. Vom continua cu grâu, cu mazăre, cu floarea-soarelui. Limagrain este o companie de încredere pentru noi, promptă, sinceră în informațiile pe care le comunică. Cu Limagrain mereu am discutat la obiect și realist”, conchide Nicușor Țăroiu.


    Te-ar mai putea interesa

    S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Adrian Pintea – anunț de ultimă oră despre plata tranșei a doua din subvenția APIA Subvenții APIA 2024. Fermierii care au intrat până astăzi la plata celei de-a doua tranșe

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!