Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

PLĂȚI AVANS APIA: De ce nu au ajuns BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

Bani APIA fermieri banca cont

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Ministerul Agriculturii raportează un număr mare de fermieri autorizați pentru achitarea avansului din subvențiile pe 2018. Puțini sunt însă fermierii care ne-au transmis că au primit până acum banii în conturi. Explicația pentru această situație a fost oferită de ministrul Petre Daea.

Data la care banii ajung în contul fermierilor variază în funcție de instituția unde au aceștia contul bancar. „Este un traseu pe care trebuie să îl urmeze, procedural vorbind, sumele acestea de bani, ca să ajungă la fermieri, între timpul când noi am autorizat la plată și timpul în care intră în cont, durează cam două zile. Dacă ai cont la Trezorerie bani ajung mai repede, dacă ai la bănci ajung în două zile”, a explicat ministrul agriculturii Petre Daea.

Plăți efectuate numai pentru fermierii cu cel mult 10 hectare

Șeful de la MADR a arătat că până acum au fost plătiți numai fermieri cu suprafețe până în 10 hectare. ”Au plecat banii către 384.880 de fermieri, în valoare de 109.199.497,46 euro. Sunt sume care au pornit pe flux, ajung la fermieri. (…) Am dat drumul la sumele mai mici, la fermierii mai mici, pentru că sunt situații grele afară. Datorită lipsei de apă în sol terenul se lucrează greu, trebuie executate mai multe treceri pe unitatea de suprafață, sunt cheltuieli suplimentare, într-un cuvânt, se cheltuie mai mult. Suntem în grafic”, a afirmat Petre Daea în cadrul unei emisiuni de la TVR 1.

Unele bănci au transferul banilor plățile mai repede

Fermierii care au conturi la CEC Bank au fost primii care au anunțat că au încasat avansul APIA. Alături de aceștia sunt și agricultorii care lucrează cu BCR  sau cu BRD. Cei mai mulți fermieri au declarat că la ei au ajuns sume ce echivalează cu 330-350 de lei pe hectar.

Plata avansului APIA a demarat pe data de 16 noiembrie și se va încheia pe 30 noiembrie, dată după care se va demara plata integrală a subvențiilor pe anul 2018. Dacă în prezent se achită sume numai pentru fermierii din sectorul vegetal, din 1 noiembrie s-a anunțat că se va acorda avans și pentru sprijinul cuplat pentru ovine/caprine. Crescătorii de vaci vor intra la plată după 1 decembrie.

Stiri subventii APIA


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


82 comentarii

 1. ORDONANȚA 4/2018 PROMULGATĂ DE PREȘEDINTELE COLONIEI SPUNE CLAR CĂ CEI CARE SUNT PE CONTROL , TREBUIESC ANUNȚAȚI CU 14 ZILE CEL PUȚIN ÎNAINTE . ȘI CONTROLUL PRIN TELEDETECȚIE , TOT CONTROL ESTE . DE CE NU SE RESPECTĂ O ORDONANȚĂ SEMNATĂ DE PREȘEDINTELE ȚĂRII .

 2. Mai mincinoșilor cu ministrul in frunte , parca ati avut termen final la controale 1 octombrie sa intre la plata toți fermieri. Asa se lauda mincinosul de ministru. Acuma se vorbește de decembrie. Deci vedem banii la anul înspre vară ca și pentru anul trecut. Nu v ar ajuta D-zeu și jos PSD !

 3. Buna ziua dacă suntem la control bani vor intra mai tarziu sau tot asa vorbesc de o parte din dolj dincă am inteles ca undeva la începutul lui decembrie vor intra bani

  1. Cei cu controlul mai asteptam, am vorbit azi la APIA si n-au fost finalizate rapoartele de control, urmeaza a fi introduse in sistem, mie azi mi-au mai solicitat un document pentru completarea dosarului, deci nici vorba sa primesc ceva prea curand.

  1. Nu stiu cand vor intra, autoritaile mint in continuare, ne-am saturat sa tot verificam conturile.Cont la BRD, nu a intrat nimic, 0 lei in Ialomita

 4. Buna ziua.In JudetulIalomita a primit cineva avansul? Sub 10 ha, cont la BRD. Tot urmarim contul.. Am sunat saptamana trecuta la APIA IL, a zis ca va maidura cateva zile. Am sunat azi, si au spus: ”Parca ati mai sunat,de ce insistati?” Nenororciti.

 5. Hunedoara BRD … 0 Ron, sub 10 h
  Sa le ajute bunul Dumnezeu la toti guvernanții sa trăiască din salariul minim si din ce cultivă de pe pământ, intr-o tara in care piata de desfacere pentru produsele românești e aproape de 0

 6. Am fost informat in scris ca avansul imi va parveni in 10 zile ( 2536 ron) ! Au trecut cele 10 zile dar in contul deschis la CEC au intrat doar 1200 ron. Sa fie vorba ca cei 70% se refera la suma din avans ?! Mare-i gradina Domnului !

 7. De ce nu scrieți nimic despre faptul ca acest ministru incompetent a promis ca pe 25 intra și marii fermieri la plata ,iar cei de la apia zic ca nu știu nimic ? L-ați laudat pe penibilul asta pana acum … ziceți și de rău dacă sunteți niște jurnaliști integrii … sau sunteți niște psd-isti ?

 8. Mai mincinosule de ministru! Daca din 25 oct a început plata pentru cei cu mai mult de 10h și durează două zile drumul banilor inseamna ca luni 29 oct cei care au sub 10 h vor avea toți banii in conturi. Unde-s banii ca la mine azi contul ii zero?

 9. Am 4.5 ha ,ieri am sunat la apia si mi s a spus că din cauza ca am si cuplat vegetal nu s a efectuat plata avansului . Nu sunt nici in teledetectie . Deci totul ar fi ok pana acum numai ca avansul nu apare din motivul ca ar fi acel sprijin cuplat. Suntem mințiți cu tot felul de cifre care nu au relevanță. Totul se reflecta in situatia plăților efectuate real. În mod normal începând de ieri ar trebui efectuată plata celor cu peste 10 ha. Sunt curioasă ce fel de cifre vor apărea și la acești fermieri .

 10. Numai minciuni și asai greu la amărâți îi mai dau și în 5 tranșe că așa au dat și anul trecut …., ca să nu poată să înțeleagă nimic…., rușine comuniști mincinoși, dacă ae ceva de dat țăranul sai vezi cum sar pe el nesimțiți că de pe urma truditorilor trăiți ordinarilor.

 11. Nu înțeleg de ce ne tot duce atât cu zăhărelul. Mă refer la subventia pe solarii- cuplat vegetal – pe 2017… Ne mai pun sa facem hârtii, mai vin și în controale…s-a stabilit cuantumul. Ce atâta amânare? Se duce 2018 și nu am primit pe anul trecut. Bagi că au început și la plata pe 2018…Rușine. Oamenii chiar au nevoie de brumă aia de bani, oricât de puțini ar fi
  Sunt curioasa daca a primit cineva bani pe cuplat vegetal. Aici- Buzăul..

  1. Da, s-a primit. Am primit această informație de la mai mulți fermieri.

   Mergeți la APIA și verificați de ce nu sunteți printre cei care au încasat SCV.

   Cele bune!

 12. Deci Mionisterul lui Daeea…nu are nici jumatate din banii necesari… Trezoreria nu a facut si nu va face nici o plata…fara sa aiba banii virati…cad despre bancile comerciale nu au nici un interes…si nici nu pot sa-i tina in cont…Totul se face aici electronic…si maxim 24 de ore banii ar fi in cont… Dupa ce nu dau nici avansul de 70% tot…ci numai undeva la 30-40%…ne si mit si-si bat joc…ca in fioecare an de noi toti…Sunt doua saptamani si nu au ajins in conturi…nici macar un leut…Scarbe…jeguri…nemernici

  1. Nu am luat bani nici pt cei sub 10 h dapai restu. M.am interesat la banca, ei nu tin bani asa cum se zice, banc vireaza bani in aceeasi zii si a doua zi ii vezi in cont. Banca are 3 tranzactii pe zii. Daca bani se bagau de catre apia ii primeam pana acum

 13. BRD cont 0 lei și cică ajung în 2 zile iar sântem mințiți pe fata ca au băgat bani dar în conturi se pare ca nu sant și atunci unde sant bani care sau virat în conturile fermierilor numai minciuni ne spun

 14. Se minte cu nerusinare!…Cont la CEC si nu a intrat niciun leu. Iar la cei care a intrat ceva, au fost transferati extrem de putini…Spre exemplu, fermier ce anul trecut a primit avans de 3000 ron, anul asta a primit 300 ron. Se lauda ca au platit la sute de mii de fermieri, dar nu-l vezi odata pe ministrul asta sa spuna ce suma plateste efectiv pe hectar …Numai minciuni!

 15. de ce numai 330-350 lei la herctar…? Atata insemna avans de 70%,,,,> ori ne mint iar …si primim in n …transe,,,cate 100 de lei…? cat vine 70% din 162 de euro…? Poate nu stiu eu sa calculez…??? Jigodii guvernamentale…!

Scrie un comentariu