• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • GEST DE O CRUZIME RARĂ! VICEPRIMARUL unei comune A TĂIAT CU TOPORUL PICIORUL UNEI VACI!

  Ramona Dascălu -

  Caz de o cruzime ieșită din comun în localitatea Șuțești din județul Brăila, unde viceprimarul a tăiat cu toporul piciorul unei vaci. Deşi medicii veterinari au încercat să o salveze, într-un final bovina a fost dusă la abator şi sacrificată.

  Animalul ar fi intrat pe terenul din incinta fostului CAP., care aparţine acum viceprimarului, iar acest lucru l-ar fi deranjat pe ales. După ce acesta ar fi gonit vaca de pe terenul lui, i-ar fi tăiat piciorul cu un topor, acuză sătenii. Bovina ar fi mai intrat pe acest teren, iar viceprimarul l-ar fi ameninţat pe stăpânul animalului că o va omorî.

  Proprietarul animalului își caută acum drepatatea și vrea ca vinovatul să plătească pentru fapta sa.

  „O vecină a adus vacile de pe câmp, pentru că fata mea a întârziat, a avut ore după amiază. Vecina a băgat animalele pe un loc unde-şi ţine vicele utilajele, iar poarta era deschisă, mi-au zis oamenii. Vaca mea a luat-o pe lângă gard şi dacă a văzut poarta deschisă, a intrat. A venit un vecin la mine şi mi-a zis că vaca mea sângerează, lângă terenul vicelui. Când m-am dus, am găsit animalul cu piciorul din dreapta spate tăiat. Am chemat poliţia. A fost astăzi (luni -n.r.) şi domnul avocat, am făcut plângere penală şi acum aştept. Mie să-mi cumpere animal, pentru că vaca era sănătoasă. De ce i-a tăiat piciorul? Animalul avea vreo 5 ani”, a spus bărbatul pentru obiectivbr.ro .

  Localnicul a mai povestit că a încercat să stea de vorbă cu viceprimarul, să se înţeleagă, însă în momentul în care ar fi încercat să-l abordeze, alesul i-ar fi vorbit urât.

  „Am vrut să mă duc să vorbesc omeneşte cu el, cu viceprimarul, dar m-a făcut în tot felul, că am pesta porcină, să nu mă apropii de poarta lui, că suntem nenorociţi, să ne ducem la mama dracului, că «n-ai ce-mi face, că nu era în curtea mea». El a dat animalul afară de pe terenul lui şi imediat i-a tăiat piciorul, pentru că am găsit-o lângă terenul lui. Ca să nu pice pe locul lui, de-aia a făcut aşa. Altă posibilitate ca animalul să ajungă aşa în locul ăla nu există, mai ales că animalul nu putea să se ridice de jos. Omul care lucrează la el mi-a zis că era poarta deschisă, iar viceprimarul s-a luat de el că de ce nu-şi ţine gura, ce treabă el? Să se astâmpere că şi el are vacă. Am fost ameninţat că dacă îmi prinde vaca mi-o omoară. Vaca a mai intrat o dată pe terenul lui şi a mâncat tain, m-am oferit să-i plătesc, dar să nu-mi omoare animalul. M-a făcut de râs, m-a făcut în tot felul „, a adăugat localnicul.

  Poliţiştii au deschis dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor.

  „La data de 26.10, la ora 11.00, Poliţia Oraşului Ianca a fost sesizată telefonic de către P. A., cu privire la faptul că pe 25.10, în jurul orei 18.00, o persoană necunoscută i-a rupt piciorul drept din partea din spate unei bovine pe care o deţine în proprietate şi care se afla la păscut în incinta fostului CAP din comuna Şuţeşti. Cu ocazia deplasării la faţa locului, poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă şi animalul era în imposibilitatea de a se deplasa. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, faptă prevăzută şi pedepsită art. 25, alin. 1, lit. e, din Legea 205/2004”, a declarat Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

  Potrivit publicației Obiectiv Vocea Brăilei, viceprimarul a fost contact atât telefonic, cât și prin sms, însă nu a fost de găsit.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Președintele IOHANNIS a promulgat LEGEA MIROSURILOR! Ministrul Oros: Prețul grâului nu va fi influențat de secetă! Fenomenul a afectat doar zona Mării Negre Fonduri europene pentru ferma de legume: exemplul de succes al tânărului Ionuț Moldovan

  Căutare în articole