10 MOTIVE pentru A FACE CARTAREA AGROCHIMICĂ A TERENURILOR DIN FERMA TA!
agrointeligenta.ro -Cartarea agrochimică îi oferă fermierului cel mai important element pentru creșterea producției și a randamentului la hectar: informația exactă privind solul pe care îl lucrează. În funcție de analiza și recomandările specialiștilor, agricultorii care își efectuează cartarea agrochimică își pot adapta tehnologiile agricole astfel încât folosirea fertilizanților și a densităților să fie mereu în parametri optimi pentru cheltuieli reduse și profit maxim.
Cartagris – www.cartareagrochimica.ro este primul laborator privat din România acreditat conform legislației în vigoare pentru a efectua cartări agrochimice recunoscute de autoritățile statului, inclusiv de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Serviciul de cartare este esențial pentru fermieri mai ales după introducerea obligativității respectării unei anumite cantități maximale în fertilizarea cu azot. Astfel, o cartarea agrochimică realizată de Cartagris permite fermierilor să aibă o schemă personalizată de fertilizare în funcție de nevoile solului dintr-o parcelă și nu după tipare impuse generalizat.
Dacă încă nu ați realizat o cartarea agrochimică pentru terenul dumneavoastră sau studiile pe care le aveți pentru suprafețele agricole ar trebui actualizate, iată cele 10 motive pentru a realiza acest studiu cât mai repede apelând la specialiștii Cartagris – www.cartareagrochimica.ro
1.Cartarea agrochimică vă permite o fertilizare eficientă și personalizată. Conform Ordinul 1416/2018 pentru modificarea și completarea OMADR nr. 999.2016 privind aprobarea sistemului de sancțiuni administrative pentru ecocondiționalitate, publicat pe 23 octombrie 2018, fermierilor le sunt impuse cantități maximale pentru fertilizarea cu azot a culturilor agricole. Astfel, limita maximală de 170 kg N/ha precizată în actul normativ se referă la cantitatea ce reprezintă un maxim absolut (aplicabil doar culturii de sfeclă) în conformitate cu Codul de bune practici, ce poate fi utilizat pe parcelele pentru care nu există planuri de fertilizare pe baza studiului agrochimic cu un laborator autorizat de Ministerul Agriculturii. Dacă există un studiu agrochimic cu un laborator acreditat de Ministeul Agriculturii, cantitățile de azot fixate la nivel general pot fi depășite conform planului de fertilizare aferent.
2.Cartarea agrochimică vă oferă informații complete despre solul pe care îl lucrați și carențele acestuia. În funcție de caracteristicile fiecărei parcele puteți adapta nu numai fertilizarea, ci și densitatea la semănat. Colaborarea cu Cartagris vă permite să aveți mereu la îndemână o hartă a terenurilor în care să vizualizați exact fiecare bucată de pământ cu parametri săi calitativi.
3.Cartarea agrochimică vă oferă recomandări din partea specialiștilor. Astfel, la Cartagris, echipa de ingineri agrochimiști are o experiență în cartări agrochimice și pedologice din anul 2000, ceea ce face posibil ca orice problemă întâmpinați cu terenurile dumneavoastră, să puteți primi sfaturile avizate și o analiză corectă.
4.Cartarea agrochimică realizată cu un laborator recunoscut de Ministerul Agriculturii implică, în cazul Cartagris, o analiză realizată la cel mai înalt nivel. Astfel, laboratorul companiei este dotat cu aparatură de ultimă generație și are acreditare RENAR.
5.Cartarea agrochimică vă permite să reduceți costurile cu îngrășămintele. În baza analizei specialiștilor veți fertiliza solul numai cu cantitățile de care aveți nevoie pentru a obține producția dorită.
6.Cartarea agrochimică vă asigură obținerea producțiilor scontate cantitativ dar și calitativ. Fertilizarea culturilor în funcție de necesarul acestora și de necesarul solului reprezintă cel mai bun instrument pentru a avea recolta pe care o doriți.
7.Cartarea agrochimică vă permite menținerea și îmbunătățirea fertilității solului. Știind exact ce probleme are pământul pe care îl lucrați face posibilă intervenția rapidă pentru remedierea carențelor.
8.Cartarea agrochimică este esențială pentru a evita apariția fenomenului de acidifiere a solului. Acesta este unul dintre marile pericole, dar și probleme cu care fermierii români se confruntă în ultimii ani.
9.Cartarea agrochimică vă ajută să protejați mediul înconjurător și recomandările privind bunele practici agricole.
10. Cartarea agrochimică nu costă mult și este o investiție pe care o recuperați în primul an prin creșterea producțiilor agricole.
Pentru a afla cât costă serviciul de cartare agrochimică pentru ferma dumneavoastră, luați legătura cu specialiștii de la Cartagris sau accesați direct site-ul www.cartareagrochimica.ro