Creșterea animalelorSubvenţii APIA 2019

ULTIMA ORĂ! START LA APIA pentru OVINE ȘI CAPRINE: PLATĂ AVANS – 11,18 EURO/CAP

Plata avans ovine caprine

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură începe de astăzi, joi – 1 noiembrie, plata avansului pentru sectorul zootehnic. Primii care intră la plată sunt crescătorii de ovine și de caprine care vor primi avans din sprijinul cuplat pentru cele două specii.

Agrointeligența – www.agrointel.ro v-a prezentat încă de ieri că oierii așteaptă startul plăților de la APIA. Acum, tot publicația noastră vă aduce, în premieră, cuantumul sumelor care vor fi autorizate la plată. ”De astăzi începem să plătim SCZ la ovine si caprine. Cuantumul sprijinului este de 15,9737 de euro pe cap de animal, astfel că avansul este de 11,1815 de euro pe cap de ovină/caprină”, a anunțat, în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro directorul general al APIA, Adrian Pintea.

Vă reamintim că plățile de la APIA se fac în lei, chiar dacă pentur fiecare schemă, cuantumul este comunicat în euro. La fel ca și schemele care au intrat până acum la plată pentru suprafețele agricole, SCZ este un sprijin finanțat din bani europeni. Cursul la care se face plata către fermieri este de 4,6638 lei/euro valoare stabilită de Banca Centrală Europeană la data de 28.09.2018, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene Seria C nr. 351/04 din 1.10.2018.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

  1. E primul an în care mi-ai facut sa iau sprijinul cuplat si a scazut de la 25 € La 16? Bineinteles ca am avut controale 3 luni la rând si la oi Si la pășune..nimeni nu zice nimic ce se întâmplă cu cei care au avut control..am sunat la Apia si nu imi pot da detalii fiindcă nu sunt gata rapoartele de control..vom vedea banii la vară cred..la noi ca la nimeni..parca dau miliarde de la ei..

  2. Stați, nu va grăbiți cu comentariile. Asa cum au facut cu pământul fac di cu animalele. D nule ministru : o greșeală mare. Mai bn spuneați ca nu aveți bani si începeți sa plătiți subvențiile din Decembrie. Asa nu își mai făcea nimeni nici o iluzie.

Scrie un comentariu