Fonduri europeneŞtiri agricole

Alexandru Potor, MADR: FONDURI UE de 1,2 miliarde de euro – ÎN ROMÂNIA PÂNĂ LA FINELE ANULUI!

Alexandru Potor MADR

România, lider incontestabil al absorbției efective de fonduri europene! Alexandru Potor, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, a prezentat astăzi, la o conferință susținută în cadrul Târgului Indagra, care este situația absorbției fondurilor europene pentru sectorul agricol în 2018.

”Pot să vă confirm că tot ce am promis și tot ce ministrul Daea a promis în momentul în care a vorbit despre absorbția de fonduri europene în România, în dreptul Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale, s-a întâmplat. Am depășit un prag psihologic de 1,2 miliarde euro, bani care sunt absorbiți în anul 2018. Când spun sunt absorbiți mă refer la sume care vor intra și sunt certificate că vor ajunge în România până la sfârșitul acestui an, deci nu doar previziuni, proiecte aprobate sau contracte încheiate. Bani reali care vor intra în țară cel târziu până la 31 decembrie 2018”, a spus Alexandru Potor.

Secretarul de stat a arătat că până la finele anului, România va depăși procentul de 50% privind fondurile absorbite din anvelopa financiară alocată țării noastre pentru acest exercițiu financiar și care se ridică la 8,1 miliarde de euro. ”Este o performanță pentru că în afara procentului foarte onorant către care ne îndreptăm, mai mult de 50%, volumul finanțării care intre în țară este unul foarte mare. România are cea de-a cincea alocare financiară din punct de vedere al sumei totale la nivel european”, a arătat Alexandru Potor subliniid că ”România este lider incontestabil al absorbției efective nominale de bani”, cu precizarea că și dacă mai sunt state din UE care vor depăși la finele anului procentul de 50% pentru absorbție, acesta este raportat la o anvelopă financiară mai mică decât cea a României.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!