• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Limagrain, “De la terre à la vie…” – motto-ul companiei, alături de Cooperativele din România

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Agricultorii de la două mari cooperative agricole românești au avut parte de o mare surpriză din partea Limagrain. Compania franceză, deținută la rândul ei de 2.000 de fermieri, le-a facilitat câtorva membri ai Cooperativelor Dobrogea Sud și Banat Vest întâlnirea cu agricultorii de la Coop de France. A fost doar o parte a vizitei în Franța, împărțită pe trei zile.

  Fermierii români au putut vedea modul de organizare a Cooperativelor din Franța, care au o putere deosebită pe piața din Hexagon, și i-au putut asculta pe Jean de Balhatier (Coop Director of France Auvergne-Rhone-Alpes), Pascal Viguier (Vice President Limagrain) și Emmanuel Berthe (Head of Limagrain South-East Europe).

  “Noi avem 300 de cooperative agricole, în Regiunea Auvergne -Rhone – Alpes care sunt parte din Federația Regională. Noi le reprezentăm, le susținem pentru dezvoltarea economică și pentru a răspune consumatorilor, care sunt foarte numeroși, având în vedere mediul, schimbările climatice și așa mai departe. Ce e important de știut, este că o cooperativă agricolă este o afacere privată. Imediat am văzut interes pentru cooperarea agricolă din Franța, au fost adresate multe întrebări de către fermierii români”, a declarat Jean de Balhatier.

  Agricultorii români au putut vedea pe teren cum funcționează o fermă care face parte din Cooperativa Limagrain. I-au avut drept gazde pe Sebastien Cibert Gothon și Alix Champion, care continuă tradiția moștenită de la bunici și părinți. În 2007, cei doi au preluat afacerea și s-au pus pe treabă. Ei le-au explicat fermierilor din România că fiecare membru al Cooperativei are drept de decizie și se implică în dezvoltarea acesteia. Mai mult, contractele făcute cu această asociație le fac munca mai ușoară.

  Pentru a vedea mai clar ce înseamnă Limagrain, fermierii din țara noastră au mers chiar în locul în care a luat naștere compania producătoare de semințe. Și au avut multe întrebări pentru reprezentanții Limagrain. Emmanuel Berthe a explicat de unde vine forța Cooperativei. “O cooperativă nu este doar o afacere în sine, ci este un parteneriat între mai mulți actori locali, este, de asemenea, un mod de guvernare foarte democratic între membrii Cooperativei, un mod de încredere și o viziune pe termen foarte lung. Este un proiect pe care am vrut să-l împărtășim cu Cooperativele din România, pentru a le arăta că el există și funcționează foarte bine la Limagrain. Dincolo de a fi împreună, cooperativa este o adevărată armă, un instrument redutabil care le permite să-și valorifice producțiile. Munca lor de zi cu zi, recoltele lor, tot efortul poate fi valorificat grație cooperativei care aduce din ce în ce mai multă valoare”, a spus Emmanuel Berthe. Agricultorii români se gândesc deja să implementeze în propriile ferme ce au văzut în Franța.

  Pentru a ajuta fermierii din toată lumea, Limagrain are un departament de Cercetare și Dezvoltare redutabil. Aproximativ 15% din cifra totală de afaceri a companiei merge către acest domeniu. Agricultorii români au descoperit câteva mici secrete din laboratoarele Limagrain. Și au putut vedea câtă muncă se depune pentru ca în fermele lor să ajungă cei mai buni hibrizi și cele mai bune soiuri, adaptate la condițiile fiecărei zone. “Compania Limagrain este franceză și e datoria noastră, ca angajați ai unei coorporații franceze, să facilităm acest schimb de experiențe cu fermieri membri ai Cooperativelor din România. Sunt mult mai avansați ca organizare și dezvoltare și cred că este un plus și un privilegiu pentru fermierii români să vină, să li se pună la dispoziție toate informațiile de către oamenii care conduc aceste organizații în Franța”, a concluzionat Roxana Pastuhov, Marketing Manager Limagrain România.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Adrian Oros la Azomureș: ”Odată cu importul masiv de îngrășăminte va crește și prețul alimentelor la consumatori” Ce documente vă trebuie la APIA pentru subvențiile la vaci, bivolițe, oi și capre! Fenomenul MIERII FALSIFICATE trebuie stopat! Măsuri în UE contra importurilor din China!

  Ultimele știri

  Apicultorii din Ungaria primesc subvenție de 1.000 de forinți/stup și scutire la impozitul pe venit! Schemă de ajutor de stat pentru deţinătorii de terenuri! Cererile se depun la APIA! Măsură anti-pestă! Sacrificarea și vânzarea porcilor, numai cu aviz de la DSVSA!

  Căutare în articole