Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Subvenții APIA: Crescătorii de animale care vor încasa avans până la finele lunii

Un șef din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură dezvăluie cine sunt fermierii care nu au primit niciun ban la avans, dar și care sunt producătorii agricoli care au șansa să încaseze sume până de 1 decembrie. Între aceștia din urmă se numără și crescătorii de animale.

Fermierii care n-au luat niciun ban din avansul APIA, deși au ferme vegetale, sunt cei care fac agricultură ecologică, a anunțat Directorul adjunct al APIA Olt, Gheorghe Dumitrescu.

Alți beneficiari care încă nu au primis avans ”sunt fermieri care sunt doar crescători de animale sunt de asemenea în aşteptarea banilor, în cazul lor nefăcându-se plăţi, în schimb sunt veşti că o parte ar putea primi un avans în zilele următoare„, a mai spus șeful APIA.

De aşteptat au şi cei care au atât animale, cât şi teren agricol pe care îl lucrează şi în cazul lor urmând să se facă în perioada următoare plăţi în avans, însă pentru teren.

Fermierii care îşi tot verifică disponibilul din cont şi constată că în cazul lor APIA nu a virat avansul se pot adresa centrelor locale unde au depus cererea. „Se identifică fie cu CNP-ul, fie cu RO-ul de fermier, ideal ar fi cu RO-ul de fermier, dar nu prea ştiu toţi. Colegii noştri intră în aplicaţie şi văd. Sunt situaţii când datele s-au transmis la Bucureşti şi încă nu s-au făcut ordinele de plată, şi-atunci le spun în ce situaţie se află“, a mai precizat directorul-adjunct al APIA Olt.

Fermierii ar trebui să primească, până la 1 decembrie, un avans reprezentând 70% din: SAPS, plata pentru înverzire, plata redistributivă şi plata pentru tinerii fermieri, promisiunea iniţială a ministrului Agriculturii fiind aceea că în intervalul 1 decembrie – 31 decembrie se vor face şi plăţi regulare, urmând ca restul banilor să se achite anul viitor.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

Scrie un comentariu