Creșterea animalelorŞtiri agricole

Creșterea porcilor: Numărul de capete, limitat la 2 sau 5 pe gospodărie?

Cresterea porcilor in gospodarie

Creșterea porcilor în gospodării va deveni o activitate limitată! Autoritățile sunt în discuții cu organizațiile de fermieri pentru ca românii să poată crește maxim cinci porci pentru autoconsum. Altă variantă ”de lucru” vizează numai cel mult doi porci în sistem gospodăresc.

Numărul porcilor care vor putea fi crescuţi pentru consumul propriu nu va fi mai mare de cinci capete, au declarat surse pentru Observator Antena 1. Autoritatea Veterinară doreşte acest lucru începând de anul viitor când va lua sfârşit marea sacrificare a animalelor infestate cu pestă porcină.

Deocamdată sunt discuții între oficialii ministerului Agriculturii și fermeri. Nu s-a ajuns încă la o concluzie. Potrivit unor surse, este luată în calcul și varianta ca românii să poată crește cel mult două animale, pentru consum propriu. Altfel, cei care vor să aibă mai mulți porci în gospodarie ar putea să plătească o taxă, la fel ca în cazul fermelor.

De când a izbucnit epidemia de pesta porcină în România, veterinarii au descoperit trei milioane de porci nedeclarați. Noile reguli privind limitarea numărului de porci din gospodării ar putea să se aplice după marea sacrificare de Crăciun.

Restricționarea creșterii porcilor în gospodării este în discuție încă din luna septembrie. Între timp, din cauza temerilor că vor pierde suinele din cauza focarelor de pestă porcină africană, foarte mulți gospodari și-au sacrificat animalele.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


12 comentarii

 1. Nu o sa fie nicio rascoala ptr ca suntem prea dezbinati ne uram unii pe altii , iar cei ce vin de ne cumpara pamantul sau ne arendeaza fac ce vor cu noi, Clasa politica are interesul ei nu al poporului roman. Am ajuns groapa de gunoi a Europei o piata de desfacere o piata a foretei de munca ieftina iar unii scot miliarde de euro din tara .

 2. Vasile, nu UE ți-a adus virusul ăsta și nu UE ți l-a împrăștiat în 20 de județe. Și dacă ei produc mai mult și mai ieftin, e în avantajul cumpărătorilor, ce ai vrea, de dragul producătorului român să producă puțin și scump, ca să nu se vândă, să-și vândă producătorul român produsul scump deja?! Și consumatorii, 18 milioane sunt tot ai statului, nu numai milionul de producători.

 3. Strangeti surubul, strangeti surubul, bagati cutitul mai adanc, bagati cutitul mai adanc, intr-o zi Romania o sa devina iarasi o baie de sange.
  Sunt fericit ca nu traiesc in Romania, nu este usor nici in strainatate dar cand citesc stirile si vad ce sa intampla in Romania imi spun ca este foarte bine aici si in nici un caz copii mei nu se vor intoarce in Romania.
  Venim in vacanta de 2x pe an, munte, mare, castele, etc, cea ce este foarte interesant si in acelasi timp ingrijorator este ca toti cu care suntem in contact ( soferul de taxi de la aeroport, omul simplu care lucreaza la hotel, femeia de serviciu, soferul de bus, etc, etc) toti spun acelasi lucru, toti care sunt la conducere trebuie omarati , unul zice cu sabie, altul cu bomba, altul
  ca a fost lunetist la armata si ca o sa ii elimine pe toti, etc, etc., din est pana in vest, din sud pana in nord, aceleasi sentiment la toti oameni. Fiecare an aceleaşi răspunsuri de acea am si evitat sa intram in contact cu oameni simpli. Imi lasa un gust foarte amar in gura toate aceste lucruri mai ales cand ma gandesc ca Romania este tara mea, 2-3 zile imi sunt stricate din vacanta.

 4. Cei din conducerea țării să-și vadă de treaba lor, să pună tunurile pe ANSVSA și pe DSV -urile județene care nu și-au făcut datoria în criza pestei porcine și sa ne lase în pace pe noi sa creștem în continuare câți porci vrem noi din moment ce respectam măsurile de biosecuritate și normele sanitar veterinare. Sa interzică creșterea porcilor pe gropile de gunoi, în păduri, pe marginea bălților, acolo unde vine în contact cu mistreții.

 5. Buna ziua , Nu credeți că toate aceste lucruri au un corelar , fiind impuse .Adică așa zisa pesta porcina cu așa voită numărul de capete .Motiv pentru care nu am fost primiti nici în Schengen ,cu toate ca am tot făcut sacrificii , pina acolo când nu se mai fac alocări de fonduri europene cu toate că tot cotizam.Au rezolvat problema străzilor și a șoselelor , au rezolvat problema cu gazele atât că și racordare in secolul 21a tuturor caselor de la tara ,au rezolvat problema gazului maritim , Nu vedeți ce ieftin sânt toate fiind ale acestei țări , ale acestui popor .Când i o ajunge cuțitul la os taranului roman o sa fie mai ceva că răscoala din 907. In loc să țină cu taranul prin încurajarea creșterii , ăștia ca și găselniță cu gripa aviară tot taie.Sa vedeți când or taia taranii , se tot leagă de mâncarea noastră pina pe ieși în stradă .Bineînțeles că i susțin.
  Gripa aviară n a fost , pesta nu este ,Saddam după ce l amacelearit n a avut arme și tot așa.

 6. Vai de mama voastra vor mari fermieri sa distruga taranul cu amaratii lui de porci noi vrem sa mancam porcul asa cum trebuie nu cu vaccinuri si medicamente lasati-ne asa cum am fost sute de ani nu va legati de noi

 7. Statul ar trebui sa incurajeze cresterea animalelor in gospodariile proprii si sa nu puna piedici.Oamenii nu-si gasesc un locuri de munca iar acum li se limiteaza si aceasta posibilitate de a-si obtine singuri,prin munca lor cele necesare traiului.Mai intai s-au pus taxe si impozite nejustificate si descurajatoare celor care cresteau vite,acum se restrictioneaza si cresterea porcilor s.a.m.d.ACESTE MASURI SUNT ODIOASE.

 8. Cred ca se apropie momentul din care romanii isi vor face singuri dreptate!Pina nu o sa fie veterinari si aparatorii lor cu gâturile taiate,nu va fi respect pentru munca tăranilor!

  1. Vorbesti prostii habar nu ai ca sant veterinari in cabinetele veterinare de la tara care din asta traiesc ,ei isi pierd locul de munca asa ca nici lor nu le convine…

 9. SA FACA SI DOMNI VETERINAR SERVICIUL CUM TREBE ! SCUZA NU MA REFER LA TOATA LUMEA ! ASTA IESTE VINA LOR SI A CONDUCERI AN REGIMUL VECHI A UMBLAT LA FIECARE GOSPODARIE SI A DAT INJECTIILA ANIMALI FARA SA FIE BOLNAV SI CONTRA PESTA SI PENTRU FEL DE FEL DE BOLI ACUMA DE CE NU SE POATE LA FEL ! DACA DAI TELEFON CA AI UN ANIMAL BOLNAV VINE PESTE 2 / 3 ZILE MULTEOR ATUNCI DESPRE CE VORBIM ? DACA NU POATE 1 SINGUR ARE RAZA DE SERVICI PREA MARE SA CEARA SA FIE ANGAJAT AJUTOR ! IEI SA NU LIMITEZE CATI PORCS SA TIN EU ! IEI SA TINE DE TREABA ASA CUM TREBE !

Scrie un comentariu