Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Subvenția pe motorină: Vine restul rămas de plată!

Fermierii români primesc o veste bună despre o subvenție importantă virată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Ministerul Agriculturii suplimentează bugetul pentru a achita o subvenție extrem de așteptată de agricultori. Astfel, potrivit hotărâri aflate în dezbatere publică pe site-ul MADR, instituția primește o sumă suplimentară din care urmează să le achite fermierilor români diferența pentru ajutorul de stat la motorina folosită în agricultură, aferent trimestrului II din anul 2018. Agricultorii ar putea primi acești bani până la finalul anului 2018.

”Suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2018 este de 487.593,579 mii lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2018”, se arată în proiectul de hotărâre.

Fermierii români care beneficiază de acest ajutor de stat au încasat pentru trimestrul II al acestui an doar 70% din ajutorul la motorină. Bugetul alocat inițial a fost insuficient, iar banii s-au împărțit între toți beneficiarii eligibili din cele trei sectoare din agricultură – vegetal, zootehnie și îmbunătățiri funciare – și astfel fiecare a primit doar 70% din suma care i se cuvenea.

Valoarea nominală a ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorină pentru anul 2018 este de 1,7385 lei/litru.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!