Creșterea animalelorŞtiri agricole

Ajutor de minimis lână 2019: Când, unde și cum se depun cererile de către oieri

Lana de oaie

Ajutor de minimis pentru crescătorii de ovine în 2019! Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul instituției un proiect pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr.500/2017 privind aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”.

”Având în vedere aspectele evidențiate anterior și ținând cont de faptul că centrele de colectare a lânii și unitățile de procesare a lânii au devenit interesate de achiziția acestor cantități de lână, este necesar să se continue schema de minimis și în anul 2019”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Proiectul de act normativ publicat de Ministerul Agriculturii reglementează:

– perioada de înscriere în Program pentru anul 2019, până la data de 28 februarie 2019, inclusiv, interval de timp în care beneficiarii depun la Direcţiile pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti, cererea de înscriere în Programul de susţinere a crescătorilor de ovine şi caprine pentru comercializarea lânii;

– definirea perioadei de cerere pentru anul 2019, care este cuprinsă între data de 1 martie – 30 septembrie 2019, inclusiv;

– pentru anul 2019, până la data de 1 noiembrie 2019 inclusiv, solicitanţii înregistraţi în Registrul unic pentru accesarea Programului au obligaţia să depună la direcţiile pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti documentele justificative care să ateste comercializarea producţiei de lână obţinute;

-în mod corespunzător termenul până la care Direcţiile pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti întocmesc situaţia centralizatoare cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, respectiv până la data de 10 noiembrie 2018.

– documentele justificative care atestă comercializarea producției de lână, direct sau prin intermediar, cel puțin la nivelul valorii sprijinului financiar acordat prin schema de ajutor de minimis, respectiv 1 leu/kg.

– documentele justificative sunt factura/fila/filele din carnetul de comercializare, din care să rezulte cantitatea de lână comercializată, direct sau prin intermediar. În cazul intermediarului, acesta trece pe fila/filele din carnetul de comercializare al crescătorului de ovine, numărul contractului încheiat cu un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!