Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Calendarul APIA cu termenele pentru subvenții în luna decembrie

Calendarul pe luna decembrie pentru plățile la subvențiile agricole. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a finalizat autorizarea fermierilor pentru avans și, de luni – 3 decembrie, intră în noua etapă a plăților, cea a plăților regulare pentru subvențiile pe anul în curs.

În paralel cu autorizarea la plată a subvențiilor, funcționarii definitivează situațiile fermierilor la control și primesc cererile pentru motorina ce va fi utilizată în agricultură anul viitor. Tot în decembrie trebuie să depună cereri la APIA și asociațiile de crescători de animale care gestionează registrele de rasă și care efectuează Controlul Oficial al Performanțelor (COP).

3 decembrie 2018 – demarare campanie efectuare plăți regulare pentru cererile depuse în campania 2018
1-15 decembrie 2018 – depunere cereri inițiale pentru obținerea ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor pentru anul 2019;
1-31 decembrie 2018 – depunere a cererilor pentru acordul prealabil în vederea obţinerii ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, în anul 2019.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


13 comentarii

 1. Tinca Constantin Nu sunt bani la buget. Regula spune 5 % la control adică 45.000 de fermieri . Anul acesta au fost la control peste 120000 de fermieri selectați după criterii politice și sume mari de bani. Nu s a vrut finalizarea la timp a controalelor pt ca aceștia să intre la plata la anul in primăvara sau chiar in iunie.

  1. Bună ziua!

   Nu s-a terminat încă nici perioada de depunere a documentației la APIA pentru valorificarea legumelor la acest sprijin așa că nu se poate calcula un cuantum fără suprafața eligibilă finalizată.

   Cele bune!

 2. Am o livada de nuci ecologică Fără subvenție este imposibil sa ma descurc fără să mi bat joc de ea Nu am primit încă nimic Am dat telefon și mi s a spus că am avut doar control clasic si nu au primit încă rezultatul.

 3. Plata pe animale ovine, bovine etc.pentru performanta este o găselniță pentru cei cu ferme mari să ia banii de la zonele defavorizate.Ca și fermier nu pot să producă animale de reproducție performante.Asta este fermelor de reproducție care pot produce juninci performante.Sunt de acord că aceste ferme să primesc subvenții mai mari.Ferma de producție este altceva.Nu cred că un fermier nu caută soluții pentru a obține profit.

  1. Eu in fiecare an , primesc cam 18000 de RON in trei transe , dar prima de-obicei cam 6000 , anul aceasta am permit o singura data ,cam 500 de RON , este bătaie de joc

 4. Nu te poți pune cu nesimțirea mai ales în România. Putin le pasă de strigătele celor nevoiași și disperați, ei primesc oricum salarii babane stând la caldurica în birouri.

 5. Noi cei care nu am primit nimic ca am picat la conttrol ce facem? De ce ne discriminati in fiecare an fata de ceilalți? De ce nu finalizati la timp controalele?An de an la control… Bancile ne bat la usa sa ne puna cruce la cap.Rușine !

Scrie un comentariu