• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Tranșa a doua din subvențiile APIA. Fermierii de pe primele liste la plată

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Plata finală a subvențiilor agricole a intrat în linie dreaptă! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a finalizat la sfârșitul lunii noiembrie plata avansului din subvenţiile agricole pe 2018 iar de la 3 decembrie se fac plăţile finale către fermieri. Emil Călugăru, şeful Serviciului control pe teren în cadrul APIA Dolj, a dezvăluit pentru presa locală că agricultorii care s-au aflat la controlul clasic îşi vor vedea mai repede banii în conturi decât cei care au fost supuşi controlului prin teledetecţie, şi asta pentru că, în cazul celor din urmă, se aşteaptă reanalizarea situaţiilor neconforme.

  Începând de luni, 3 decembrie, APIA a început plăţile finale iar primii fermieri cărora li se va face plata subvenţiilor vor fi cei controlaţi pe teren deoarece în cazul celor aflaţi la controlul prin teledetecţie se aşteaptă reinterpretarea situaţiilor neconforme. Ce înseamnă, practic, acest lucru? După ce la APIA s-a primit rezultatele controlului prin teledetecţie, fermierii au fost chemaţi la centrele locale pentru a le fi aduse la cunoştinţă neconformităţile şi pentru a se încerca remedierea acestora.

  „Conform procedurii, dacă la controlul prin teledetecţie apar neclarităţi, fermierii sunt invitaţi la centrele locale pentru clarificări şi li se aduce la cunoştinţă ce neconformităţi au avut în urma controlului. Ei pot aduce nişte documente, pe care noi le numim clarificări, privind rezultatele controlului. Practic, ne punem de acord cu ce au declarat ei şi ce am constatat noi, în vederea luării unei decizii corecte. După ce noi am primit rezultatele de la teledetecţie, i-am chemat pe fermieri la aceste clarificări. Cei care au venit cu argumente palpabile vor primi subvenţiile întregi sau cu penalizări foarte mici. Cei care nu au avut nici un argument vor fi penalizaţi. Fermierii care au fost la controlul clasic vor primi plata finală, în timp ce fermierii care au fost la controlul prin teledetecţie vor fi nevoiţi să mai aştepte o reinterpretare“, a spus Emil Călugăru, şeful Serviciului control pe teren în cadrul APIA Dolj pentru www.gds.ro.

  Potivit informațiilor obținute de Agrointeligența -www.agrointel.ro ordinea autorităzilor la plată este cea de anii trecuți adică se achită banii pentru fermierii mici care lucrează până în 10 hectare.

  Reamintim că APIA a început plata pentru Campania 2018 la 16 octombrie cu achitarea în avans a subvențiilor pentru fermieri iar în intervalul 3 decembrie 2018 – 31 martie 2019, APIA va autoriza și efectua plățile finale, pentru toate schemele accesate de către fermieri, în Campania 2018.

  Potrivit datelor transmise de APIA, pentru cei 727.257 fermieri eligibili la plată, în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2018, s-a autorizat și plătit suma totală de 1.062.267.990 euro, astfel:
  – 801.389.696 euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA);
  – 217.609.842 euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR);
  – 43.268.452 euro cofinanțare de la Bugetul Național.

  Plățile se efectuează la cursurile de schimb valutar stabilite de către Banca Centrală Europeană, astfel:
  – 4,6638 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 28.09.2018 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 351/04 din 01.10.2018, pentru plățile finanțate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă);
  – 4,6585 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 29.12.2017 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 448/01 din 30.12.2017, pentru plățile finanțate din FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală).

  Stiri subventii APIA

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Anunțul de astăzi al APIA despre subvențiile în avans ale fermierilor! Se prelungește programul Tomata și pentru ciclul II? Ce spune primarul comunei cu producții record la roșii! CALCULATOR subvenții pentru credite! Simulator pentru fermierii care vor să obțină PLATA APIA ÎN AVANS!

  Ultimele știri

  Doi hoţi de animale au fost prinşi şi încătuşaţi în câmp, în timp ce fugeau cu trei vaci şi doi cai! Adrian Oros: Fermierii ne-au cerut să plătim despăgubirile de secetă până pe 30 iulie! Proiect MADR: Testele pentru genotiparea berbecilor – GRATUITE până la sfârșitul anului!

  Căutare în articole