Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

APIA, OFICIAL: START PLĂȚI pentru CRESCĂTORII DE BOVINE! SUMELE PE CAP DE ANIMAL!

A început plata subvențiilor pentru crescătorii de bovine, atât de vaci de lapte, cât șid e carne! Informațiile transmise de Agrointeligența, confirmate oficial. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că începând cu data de 11 decembrie a demarat autorizarea la plată a femierilor care au solicitat, în cadrul Campaniei 2018, sprijin cuplat (SCZ) în sectorul zootehnic.

În conformitate cu prevederile art 1 din Hotărârea de Guvern nr. 943/07.12.2018 pentru aprobarea plafoanelor alocate schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, precum și pentru stabilirea cuantumului acestora pentru anul de cerere 2018, publicată în Monitorul Oficial nr.1046 din data de 10 decembrie în tabelul mai jos sunt prezentate plafoanele și cuantumurile aferente schemelor de sprijin cuplat, specia bovine, astfel:

Precizăm că plata sprijinului cuplat în sectorul zootehnic, specia bovine, se efectuează în lei la un curs de schimb valutar de 4,6638 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 28 septembrie 2018.

Comparativ cu anul 2017 sumele pe cap de animal au scăzut cu circa 100 de euro pentru vacile de lapte și carne. Iată ce cuantumuri au primit crescătorii de animale anul trecut:

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!