Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

APIA: Când primesc subvenția fermierii care n-au luat avans

Anunț pentru fermierii care n-au beneficiat de avansul de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Un director din cadrul APIA vine cu o veste bună pentru acești producători agricoli anunțând că în următoarele două săptămâni softul informatic va fi pregătit să efectueze plăți că către acești beneficiari de subvenții.

”A început campania finală la cererile pentru plățile directe pe suprafață. Sunt peste 15.500 de fermieri care au fost cuprinși în lista albă pentru a se efectua operarea, verificarea cererilor de plată și transferarea lor, pe tranșe, în contabilitate. (…) Restul fermierilor care nu se regăsesc și care n-au primit niciun ban, săptămâna aceasta și săptămâna viitoare, aplicația, softul nostru va fi pregătit pentru a face față criteriilor pentru a-i debloca și se vor face plăți”, a declarat Dumitru Stepănescu – şeful APIA Caraş-Severin, pentru Radio Reşiţa.

O categorie aparte de fermieri care încă nu au primit subvenții sunt cei care au fost în eșantionul de control prin teledetecție și la care ”în această săptămână se finalizează cea de-a doua foto-interpretare și ne vor fi transferați pentru a fi și ei pregătiți de plată”, a mai arătat directorul APIA din Caraș-Severin.

Vă reamintim că din această săptămână, APIA a demarat și plățile pentru Sprijinul Cuplat pentru bovine și bubaline, iar termenul anunțat pentru finalizarea tututor plăților pentru anul de cerere 2018 este de 31 martie 2019.

Stiri subventii APIA

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!