• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • BALUL FERMIERILOR 2018: Cine sunt EROII care hrănesc ROMÂNIA LA CENTENAR!

  Oana Timar -

  Cel mai important eveniment festiv al anului în agricultura românescă. Aproape 300 de fermieri, reprezentanți ai companiilor din business, oficiali ai statului și decidenți politici au participat miercuri, 12 decembrie, la cea de-a cincea ediția a Balului Fermierilor organizat de Grupul Agrointeligența – BTVideo.

  Ministrul Petre Daea la Balul Fermierilor

  Cu respectul cuvenit, vreau să îi salut pe făuritorii de hrană ai țării românești, pe cei care sunt aici prezenți prin exemplele de frunte care sunt în câmpul de luptă cu condițiile naturale, acolo unde se plămădește producția zi de zi. Tuturor, această emblemă a recunoștinței, acest salut al împlinirii. (…) Vreau să îi felicit pe cei de la Agrointeligența că au un scop, au un scop în a realiza întâlniri, a deschide canale de comunicare, a prezenta opinii, informații, dar în același timp a pune pe tabla existenței, a realității, preocupările și rezultatele dumneavoastră”, a fost mesajul ministrului agriculturii Petre Daea pentru fermierii prezenți la evenimentul organizat la RIN Grand Hotel în Capitală.

  În sala București, între fermierii prezenți la eveniment enumerăm numai câteva nume importante precum Nicolae Sitaru (Elsit Ialomița), Emil Dumitru (Ferma Dumitru, Chiselet – Călărași), Lucian Buzdugan (Agricost Insula Mare a Brăilei), Dimitrie Muscă (CAI Curtici Arad), Arnaud Perrein (Sopema Ialomița), Nicușor Șerban (Agroserv Măriuța), Adrian Mocanu (Prodserv Conil Prahova), Claudiu Davițoiu (Agroindaf Afumați), Gelu Scutaru (Comcereal Vrancea), Cristina Pădurețu (Terracult Arad),  Ilie Dan (Prodserv Conil), Ion Olteanu (Agromad Crops), Dănuț Rezeanu (Refdan Com). Alți fermieri de top care au participat la Bal au fost Biță Racman (Giurgiu), Puiu Ilisei (Călărași), Costel Iancu (Dolj), Ion Cioroianu (Călărași) sau Dragoș Costin Telehuz (Ialomița).

  Ne-am bucurat să vedem și reprezentanți ai tinerei generații de fermieri, fii sau fiice de fermieri care duc mai departe munca părinților – agricultori cu experiență precum Cornel Stroescu, venit însoțit de fiul și fiica sa, sau Mihai Afiliu al cărei fiică, Alexandra, a preluat conducerea fermelor de vaci de la Afiliu Trans. În cazul altor exploatații importante, tânăra generație a reprezentat ferma de familie, spre exemplu Somalex administrată de Alexandru Gheorghe, Geo Costi fondată de Gheorghe Preda în Ialomița, Ștefan Stănescu de la Agromec Vișina sau Gabriel Mațoi (Mațoi SRL).

  Am avut alături și nume importante care mai rar onorează invitațiile la evenimente publice, aici putând să îi enumerăm pe Jihad El-Khalil de la Maria Trading sau pe Liviu Bălănici de la Panifcom. Poate în premieră la o astfel de reuniune, a răspuns invitației noastre Dan Petrescu, cunoscutul crescător de ovine din județul Argeș.

  Nu au lipsit reprezentanții formelor asociative precum Adrian Rădulescu – Președinte Asociația Fermierilor din România, Florentin Bercu (Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal), Marius Micu (Președinte Asociația Tinerilor Producători Agricoli din România), Alina Crețu (Director Asociația Prodcuătorilor de Porumb din România) sau Ionuț Lupu (Director Asociația Crescătorilor de Vaci Holstein RO).

  Fermierii prezenți la eveniment au putut discuta despre situația plăților la APIA chiar cu directorul general al agenției, Adrian Pintea, sau cu directorul general adjunct, Paul Kmen. Zona legislativului agricol a fost reprezentată de președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Alexandru Stănescu, iar despre irigații s-a discutat cu președintele ANIF, Florin-Ionuț Barbu. Medicii veterinari au fost reprezentanți de președintele Colegiului Medicilor Veterinari – Viorel Andronie, și de vicepreședintele Colegiului, Nechita-Adrian Oros, deputat și totodată membru al Comisiei pentru agricultură. Ca de fiecare dată, ne onorează susținerea profesorului Valeriu Tabără, președintele ASAS, prezent și la această ediție a Balului Fermierilor.

  Alături de fermieri, la Balul Fermierilor au participat și nume importante din zona politicului: fostul premier Victor Ponta, președintele Pro România, liderul PNL Ludovic Orban, fostul ministru al agriculturii, Daniel Constantin (Pro România), fostul secretar de stat la Agricultură și primul președinte al ANSVSA, Liviu Harbuz. Direct de la Strasbourg, la eveniment a ajuns europarlamentarul Mihai Țurcanu.

  De la Balul Fermierilor nu puteau lipsi principalii parteneri ai profesioniștilor din agricultură. Companiile de agribusiness au fost reprezentate la cel mai înalt nivel de management și marketing, amintindu-i, cu mulțumiri, pe Dan Popescu (AECTRA), Daniel Stanciu și Mihaela Vasile (Dekalb), Roxana Pastuhov (Limagrain), Ionel Bursuc și Marius Marica (Timac Agro), Vasile Iosif (FMC), Liviu Rădoi (Cartagris), Bogdan Mihai Constantin (Titan Machinery România). Un parteneriat frumos a fost lansat la eveniment – cel dintre Agrointeligența și Semințe Fundulea, un furnizor de genetică românească performantă pentru fermierii din toată țara.

  Ajuns la cea de-a cincea ediție, Balul Fermierilor a reușit totuși să aducă surprize invitaților. Una dintre aceasta este ediția specială a revistei Agrointeligența – ”Eroii care hrănesc România la Centenar”, iar o a doua a fost reprezentată de o reuniune a trupei Distractis cu un spectacol dedicat în întregime fermierilor. Momentul muzical a fost asigurat de trupa Provincialii.

  Iar ca un gând de final, ne răsună în minte cuvintele puternice al ministrului Petre Daea a cărei participare la bal ne-a onorat: ”Am zis că nu pot să lipsesc de la Balul Fermierilor pentru că este al lor, al țării, al efortului comun, al speranțelor pe care le nutrim în fiecare moment”.

  Grupul Agrointeligența –  BTVideo mulțumește tuturor celor care au făcut posibil ca Balul Fermierilor să devină un eveniment de referință, un eveniment construit pentru a sărbători agricultura românească într-un cadru festiv, dar prietenos. Mulțumim partenerilor, dar mai ales fermierilor – și celor mari, și celor medii, și celor mici. Tuturor fermierilor care hrănesc România la Centenar. Adevărați eroi!


  Te-ar mai putea interesa

  Județul unde se câștigă la cules de cireșe mai bine ca în Spania. Zilierii primesc 100 euro/zi Roșii mari de grădină – cinci secrete ale cultivatorilor cu experiență Vijelii puternice, grindină și ploi de peste 40 l/mp. Județe sub alertă până joi

  Ultimele știri

  Plata ajutorului de 25 lei/familia de albine. Termenul oficial privind virarea banilor în conturi Plafonare de preț pentru fermierii care dețin tractoare și alte mașini agricole Auchan aduce în prim plan importanța agriculturii regenerative și a decarbonizării la prima ediție Climate Supplier Event