Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

APIA: Subvenția pentru motorină, plătită integral fermierilor

Subventia APIA motorina tractor aratura

Start la plată pentru fermierii care nu au primit subvenția integrală. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură virează începând de astăzi – luni, 17 decembrie, diferența de plată pentru o subvenție extrem de așteptată. Este vorba despre ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură aferentă cantităţilor utilizate în perioada 1 aprilie- 30 iunie 2018, adică trimestrul II.

APIA achită mai exact diferența rămasă de plată de 28,28 %, conform prevederilor H.G. nr. 1174/2014, O.M.A.D.R. nr.1727/2015 cu modificările şi completările ulterioare. Suma totală plătită va fi de 67.012.579 lei, cu sursă de finanţare de la bugetul național, pentru un număr de 18.319 beneficiari și o cantitate totală de motorină de 38.545.976,824 litri.

Valoarea subvenției la motorină pentru anul 2018 este de 1,7385 lei/litru.

Reamintim că prin Hotărârea Guvernului nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, începând cu anul 2015 se aplică schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, respectiv prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei, utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare.

Fermierii români care beneficiază de acest ajutor de stat au încasat pentru trimestrul II al acestui an doar circa 70% din ajutorul la motorină. Bugetul alocat inițial a fost insuficient, iar banii s-au împărțit între toți beneficiarii eligibili din cele trei sectoare din agricultură – vegetal, zootehnie și îmbunătățiri funciare – și astfel fiecare a primit doar 71,72% din suma care i se cuvenea.

Stiri subventii APIA

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!