• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FONDURI EUROPENE pentru O AFACERE LA ȚARĂ: CÂND SE DEPUN PROIECTELE!

    Oana Timar -

    Fonduri europene nerambursabile pentru afaceri non-agricole la țară! Finanțarea este accesibilă și românilor care nu fac agricultură, dar care prin proiectele lor pot să integreze producția agricolă, să o proceseze și să o pună pe piață. Ideile de afaceri care pot primi bani europeni includ brutăria, fabrica de înghețată sau atelierul de bere artizanală.

    Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a proiectelor de investiții în procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii de produse neagricole, prin intermediul schemei GBER aferente submăsurii 4.2 din cadrul PNDR 2020, în perioada 21 decembrie 2018, ora 9:00 – 30 iunie 2019, ora 16:00.

    Fondurile totale disponibile pentru această sesiune sunt de 35.348.504 euro, împărțite astfel: 21.209.103 euro pentru dezvoltarea și modernizarea unor capacități de procesare și de comercializarea a produselor agricole și 14.139.401 euro pentru crearea de noi unități de procesare a produselor agricole.

    „Începând din 21 decembrie procesatorii pot depune online la AFIR solicitări de finanțare a proiectelor pentru investiții în procesarea produselor agricole pentru obținerea de produse neagricole, precum pâine, produse zaharoase, prăjituri, bere artizanală și multe altele. Finanțarea disponibilă prin schema GBER a submăsurii 4.2 contribuie semnificativ la creșterea calității produselor obținute, a siguranței alimentare și la obținerea de noi produse competitive, cu impact economic asupra procesării ulterioare în întreprinderi, cu asigurarea standardelor de calitate. Valoarea sprijinului financiar poate ajunge până la 2,5 milioane de euro pentru investițiile care conduc la un lanț alimentar integrat.” a declarat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

    Pragul de calitate lunar pentru depunerea unui proiect este de 65 de puncte (21 decembrie 2018 – 31 ianuarie 2019) și scade treptat până la pragul minim de depunere de 15 puncte (1 – 30 iunie 2019). Depunerea proiectelor se realizează online pe site-ul AFIR.

    Dintre investițiile eligibile prin această linie de finanțare, amintim: fabricarea pâinii, a prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie, fabricarea înghețatei și a sorbetului, fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei și a produselor zaharoase, fabricarea alimentelor pentru utilizări nutriționale speciale (de exemplu: lapte praf, alimente fără gluten), dar și fabricarea unor băuturi, cum ar fi berea artizanală.

    Toți cei interesați să pregătească documentația în vederea depunerii proiectelor pot consulta Ghidul solicitantului și anexele pentru schema GBER aferentă submăsurii 4.2, documente publicate pe pagina de internet, www.afir.info, la secțiunea Investiții PNDR.


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”