• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cele mai mari producții cu porumb DEKALB, premiate la Balul Fermierilor 2018

    Ramona Dascălu -

    Cele mai mari producții de porumb cu hibrizi DEKALB, premiate la Balul Fermierilor 2018! Cu ocazia evenimentului organizat de Agrointeligența – BTvideo, producătorul de semințe i-a premiat pe câștigătorii concursului „DEKALB 20t”, concurs care s-a adresat fermierilor din România care au vrut să atingă și să depășească potențialul genetic al hibrizilor DEKALB.

    „Împreună cu partenerii noștri de la Agrointeligența anul acesta am reușit să capturăm suficiente dovezi pe care să le aducem în fața dumneavoastră și am dori să premiem o parte dintre eroii care ne-au fost aproape în această campanie. Vom premia fermierii care au participat în cadrul concursului „DEKALB 20t”. Anul acesta am aruncat această provocare în piață, începând de la un ușor proiect pe care l-am avut în 2017, și am vrut să vedem exact unde se poate ajunge cu producția de porumb în condiții de fermă. În acest moment, la finele anului, tragem linie și premiem performanța fermierilor care au cultivat DEKALB”, a declarat Daniel Stanciu, director de marketing DEKALB, pe scena evenimentului organizat de Agrointeligența.

    Principala condiție impusă de DEKALB celor care s-au înscris în concurs a fost aceea ca ei să cultive genetica DEKALB în condiții de fermă. Astfel, competiția s-a adresat atât fermierilor care seamănă hibrizi pe teren irigat, cât și neirigat. Fermierii care au participat la concurs au avut de ales să semene unul dintre cei cinci hibrizi: DKC4670, DKC5182, DKC5141, DKC5068, DKC5830.

    Dintr-un total de 30 de participanți, DEKALB a premiat șase dintre ei:

    Cele mai mari producții de porumb la Categoria Irigat

    LOCUL I a fost câștigat de ferma SC Agrisan SRL din județul Buzău, cu o producție obținută la 15% umiditate de 19.478 de kilograme la hectar, cu hibridul DKC 5830.

    „Am început acest proiect în anul 2017, atunci am făcut 17 tone la hectar și a reprezentat o mare provocare pentru noi. Am modificat câteva lucruri și anul acesta ne-am apropiat de acest prag psihologic de 20 de tone. În 2019, ne-am propus să îl depășim”, a declarat Mădălin Ungureanu, reprezentantul Agrisan care a primit premiul DEKALB în numele întregii echipe care a obținut cea mai mare producție din România la porumbul DEKALB irigat.

    LOCUL II a fost obținut de Azoiței Petrică, de la SC Agroind Focșani SA, cu o producție de 17.700 de kilograme la hectar, cu hibridul DKC 5141

    LOCUL III la această categorie a fost câștigat de Constantin Iancu, de la Centro Trans Corporation SRL din județul Dolj, cu o producție de 16.900 de kilograme la hectar cu hibridul DKC 5830.

    Fermierul Constantin Iancu Dolj

    Premiile pentru această categorie au constat în 100 saci de porumb (80 mii) din hibridul câștigător și o excursie în Africa de Sud pentru Locul I, 75 saci de porumb (80 mii) din hibridul câștigător pentru Locul II, 50 saci de porumb (80 mii) din hibridul câștigător pentru Locul III.

    Cele mai mari producții de porumb la Categoria Neirigat

    LOCUL I la această categorie a fost câștigat de Claudiu Coșniță de la CDM Agro SRL din Secuieni, județul Neamț, cu o producție de 17.157 de kilograme la hectar cu hibridul DKC 4670.

    Fermierul Claudiu Cosnita Neamt

    „Mulțumim companiei Monsanto pentru provocarea lansată către noi, fermierii. Am participat la concursul DEKALB 20t și am obținut o producție de 17.157 de kilograme la hectar, pe o suprafață de 20 de hectare, la sistemul neirigat, cu o umiditate de 14,5%. Așa cum eu sunt locul I la sistemul neirigat, așa este și Monsanto locul I în România la producția de porumb”, a declarat în momentul premierii fermierul Claudiu Coșniță, câștigătorul locului I pentru cea mai mare producție la porumbul DEKALB în condiții de neirigat.

    LOCUL II a fost obținut de timișeanul Sergiu Pascal, de la Ranch Pascal SRL din localitatea Variaș. Fermierul a ales hibridul DKC 5830 și pe sola înscrisă în concurs a avut o producție de 15.007 kilograme la hectar.

    LOCUL III la această categorie a fost câștigat de Octavian Olaru, de la Agroholding SA Giurgiu, care a obținut 14.500 de kilograme cu hibridul DKC 4670.

    Fermierul Octavian Olaru

    De asemenea, premiile pentru această categorie au constat în 100 saci de porumb (80 mii) din hibridul câștigător pentru Locul I, 75 saci de porumb (80 mii) din hibridul câștigător pentru Locul II, 50 saci de porumb (80 mii) din hibridul câștigător pentru Locul III.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri! Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial