• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fonduri pentru apicultură, tăiate. Europarlamentarul Daniel Buda – reacție dură

  agrointeligenta.ro -

  Replică dură de la Bruxelles după ce Agrointeligența-www.agrointel.ro a anunțat că apicultorii au fost tăiați de pe lista alocărilor de bani în anul 2019. Mai exact un program anunțat cu tam-tam, cel de oferire a câte un borcan de miere naturală polifloră pentru elevii români, a fost suspendat timp de 3 ani. Eurodeputatul român Daniel Buda spune că tăierea acestui sprijin financiar pentru crescătorii de albine din România reprezintă expresia disprețului față de un sector expus la multiple amenințări.

  Daniel Buda europarlamentar

  ”România este codașa Europei la consumul de miere, cu toate că țara noastră se poziționează pe locul al patrulea în ceea ce privește producția de miere din Europa, apicultorii români fiind recunoscuți pentru mierea de calitate produsă. În ciuda unei nevoi stringente de a încuraja consumul de miere produsă de agricultorii români, Guvernul PSD-ALDE a decis să suspende timp de trei ani aplicarea Programului ”Mierea în școli”. Acesta a fost aprobat în formă nouă anul trecut și ar fi trebuit să intre din 1 ianuarie 2019, oferind elevilor câte un borcan de miere naturală polifloră”, spune Daniel Buda.

  ”Tăierea acestui sprijin financiar pentru crescătorii de albine din România reprezintă expresia disprețului față de un sector expus la multiple amenințări, este de părere eurodeputatul. ”Sectorul apicol este unul dintre cele mai vulnerabile sectoare din agricultură, fie doar dacă avem în vedere fenomenele meteorologice extreme, invadarea pieței europene cu produse melifere falsificate sau utilizarea, de multe ori irațională, a pesticidelor. Una dintre cele mai acute probleme rămâne răspândirea mierii contrafăcute pe piața internă, care este responsabilă pentru înjumătățirea prețului de achiziție al mierii în 2016 comparativ cu 2014, în special în principalele țări producătoare de miere, cum ar fi România, Bulgaria, Spania, Portugalia, Franța, Croația și Ungaria”, a arătat eurodeputatul pe pagina personală de Facebook.

  Apicultorii români se confruntă cu diverse practici ale concurenței neloiale

  Daniel Buda mai spune că apicultorilor români le este dificil să răzbată pe piața națională astfel că mai bine de jumătate din producția internă merge spre export, precum mierea, polenul, propolisul, lăptișorul de matcă, dar și mierea biologică. ”Apicultorii au nevoie de sprijin pentru a-și valorifica producția în România, iar programul ”Mierea în școli” era un instrument oportun pentru sprijinirea apicultorilor români. Din păcate, până și singurele sclipiri ale guvernanților PSD-ALDE sunt stinse de incompetența și ignoranța cu care aceștia ne-au obișnuit”, conchide eurodeputatul.

  Reamintim că Guvernul României a decis, pe final de an 2018, să suspende timp de trei ani aplicarea Programului ”Mierea în școli”. Acesta a fost aprobat în formă nouă anul trecut și ar fi trebuit să intre din 1 ianuarie 2019, oferind elevilor câte un borcan de miere naturală polifloră.

  Agrointeligența-www.agrointel.ro v-a informat despre acest subiect aici: LOVITURĂ pentru APICULTORI! Guvernul a suspendat programul MIEREA ÎN ȘCOLI!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Au început noi controale în teren! Amenzi de până la 20.000 de lei pentru fermieri! Oficial APIA: Fermierii pot începe semănatul culturilor folosite ca strat vegetal! APIA plătește subvenție de 255 euro/an pentru conversia terenurilor arabile în pajiști!

  Ultimele știri

  Ministerul de Interne: Atacurile urșilor și lupilor vor fi considerate situație specială de urgență! Legume crescute în apă. Ferma viitorului a fost pusă pe picioare la Pleșoiu! Un fermier își închiriază casa fără bani unei familii care vrea să se mute la țară și să crească animale!

  Căutare în articole