• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • 5 sfaturi utile pentru achiziția unui utilaj agricol second-hand

    agrointeligenta.ro -

    Utilajele agricole sunt construite pentru a face față celor mai potrivnice condiții meteorologice și de teren., iar durata lor de viață este de 10, până la poate de 20 de ori mai lungă comparativ cu cea a vehiculelor obișnuite, după cum susţine Marian Martinescu, product manager utilaje second hand BISO România. Reprezentantul consideră că acesta este doar unul dintre motivele pentru care este o decizie înțeleaptă să se investească într-un tractor sau orice alt utilaj second-hand atunci când sunteți limitaţi de buget.

    ”Atunci când achiziționați un echipament deja folosit, din experiența mea de 7 ani de lucru cu astfel de utilaje, vă pot spune că vă poate fi de ajutor dacă țineți cont de câteva lucruri. Poate cel mai important este ca întotdeauna să apelați la un dealer cunoscut, care are disponibilitatea și cunostințele necesare pentru a vă oferi sprijin în alegerea celei mai bune opțiuni pentru dumneavoastraă din punctul de vedere al raportului calitate – preț”, declară Marian Marinescu.

    Specialistul prezintă, în exclusivitate pentru agrointel.ro, 5 lucruri esențiale care pot contribui la alegerea celei mai bune soluții pentru un utilaj agricol second-hand.

    1.Apelați la un dealer important

    Incercați să aflați cât mai multe detalii despre istoria utilajului. Asigurați-vă că sunteți informat cu privire la costurile ulterioare de  întreținere, legate mai ales de înlocuirea pieselor de schimb. Uneori este posibil ca acestea să nu fie ușor de găsit, mai ales dacă ați achiziționat utilajul de la un dealer care nu are rețeaua necesară pentru a-i furniza prompt piese de calitate. Ceea ce vă poate face să pierdeți bani, cu utilajul inoperabil în plin sezon.

    2.Nu faceți niciun compromis legat de calitate și service

    Respectați termenele recomandate pentru service. Întreținerea unui utilaj la parametri de excelență este un lucru ușor dacă faceți acest lucru. Este o asigurare pentru dvs. că nu veți avea nicio surpriză neplacută sau disfuncții ale echipamentului care vă pot costa scump.
    biso masina
    3. Achizitionați branduri recunoscute pentru calitatea lor

    Motivul este lesne de intuit: utilajele care poartă o marcă recunoscută sunt mai durabile decât restul. Puteți alege un brand în care aveți încredere, cu care poate ați mai lucrat și care merită din plin investiția. Odată ce știți ce marcă vă doriți, nu va rămâne decât să găsiți utilajul care corespunde nevoilor dvs. Împreună cu un consultant cu experiență, puteți fi sigur că veți face cea mai bună alegere pentru dvs.

    4.Asigurați-vă utilajul

    Dealerii importanți colaborează cu instituții financiare care ușurează mult condițiile de achitare a unui utilaj și care pot acoperi inclusiv aspecte legate de asigurarea acestuia. Vă puteți interesa înainte cu privire la aceste aspecte de la alți fermieri din vecinătatea dvs. care au achiziționat astfel de utilaje.

    5.Căutați asigurarea transportului

    Este bine să aveți în vedere un dealer care poate asigura transportul utilajului până la ferma dvs., astfel încât să nu trebuiască să preluați dvs. această responsabilitate. În plus, asigurați-vă că acesta vă poate oferi garanții privind buna funcționare a echipamentului.echipa biso


    Te-ar mai putea interesa

    Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Pintea, MADR: Autoritatea și-a câștigat încrederea nu doar pe plan național, ci și pe scena europeană Auchan și Cora – amenzi uriașe de la Consiliul Concurenței! Judecătorii le-au respins contestațiile!