• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • 5 sfaturi utile pentru achiziția unui utilaj agricol second-hand

  agrointeligenta.ro -

  Utilajele agricole sunt construite pentru a face față celor mai potrivnice condiții meteorologice și de teren., iar durata lor de viață este de 10, până la poate de 20 de ori mai lungă comparativ cu cea a vehiculelor obișnuite, după cum susţine Marian Martinescu, product manager utilaje second hand BISO România. Reprezentantul consideră că acesta este doar unul dintre motivele pentru care este o decizie înțeleaptă să se investească într-un tractor sau orice alt utilaj second-hand atunci când sunteți limitaţi de buget.

  ”Atunci când achiziționați un echipament deja folosit, din experiența mea de 7 ani de lucru cu astfel de utilaje, vă pot spune că vă poate fi de ajutor dacă țineți cont de câteva lucruri. Poate cel mai important este ca întotdeauna să apelați la un dealer cunoscut, care are disponibilitatea și cunostințele necesare pentru a vă oferi sprijin în alegerea celei mai bune opțiuni pentru dumneavoastraă din punctul de vedere al raportului calitate – preț”, declară Marian Marinescu.

  Specialistul prezintă, în exclusivitate pentru agrointel.ro, 5 lucruri esențiale care pot contribui la alegerea celei mai bune soluții pentru un utilaj agricol second-hand.

  1.Apelați la un dealer important

  Incercați să aflați cât mai multe detalii despre istoria utilajului. Asigurați-vă că sunteți informat cu privire la costurile ulterioare de  întreținere, legate mai ales de înlocuirea pieselor de schimb. Uneori este posibil ca acestea să nu fie ușor de găsit, mai ales dacă ați achiziționat utilajul de la un dealer care nu are rețeaua necesară pentru a-i furniza prompt piese de calitate. Ceea ce vă poate face să pierdeți bani, cu utilajul inoperabil în plin sezon.

  2.Nu faceți niciun compromis legat de calitate și service

  Respectați termenele recomandate pentru service. Întreținerea unui utilaj la parametri de excelență este un lucru ușor dacă faceți acest lucru. Este o asigurare pentru dvs. că nu veți avea nicio surpriză neplacută sau disfuncții ale echipamentului care vă pot costa scump.
  biso masina
  3. Achizitionați branduri recunoscute pentru calitatea lor

  Motivul este lesne de intuit: utilajele care poartă o marcă recunoscută sunt mai durabile decât restul. Puteți alege un brand în care aveți încredere, cu care poate ați mai lucrat și care merită din plin investiția. Odată ce știți ce marcă vă doriți, nu va rămâne decât să găsiți utilajul care corespunde nevoilor dvs. Împreună cu un consultant cu experiență, puteți fi sigur că veți face cea mai bună alegere pentru dvs.

  4.Asigurați-vă utilajul

  Dealerii importanți colaborează cu instituții financiare care ușurează mult condițiile de achitare a unui utilaj și care pot acoperi inclusiv aspecte legate de asigurarea acestuia. Vă puteți interesa înainte cu privire la aceste aspecte de la alți fermieri din vecinătatea dvs. care au achiziționat astfel de utilaje.

  5.Căutați asigurarea transportului

  Este bine să aveți în vedere un dealer care poate asigura transportul utilajului până la ferma dvs., astfel încât să nu trebuiască să preluați dvs. această responsabilitate. În plus, asigurați-vă că acesta vă poate oferi garanții privind buna funcționare a echipamentului.echipa biso


  Te-ar mai putea interesa

  Vijelii puternice, grindină și ploi de peste 40 l/mp. Județe sub alertă până joi Dezastrul lăsat în urmă de vijeliile cu grindină cât un ou și rafale de peste 100 de km/h! Noi alerte meteo. ANM avertizează cu privire la un fenomen periculos în următoarele două zile

  Ultimele știri

  Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Start fonduri europene pentru achiziția de utilaje! Proiectele se depun de marți, 25 iunie, la AFIR Bogdan Cățoi, fermier: La cultura de grâu am recoltat sub 700 de kilograme la hectar