• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • OFICIAL APIA: CALENDARUL pentru PLATA SUBVENȚIILOR CĂTRE FERMIERI!

    agrointeligenta.ro -

    Calendar al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru prima parte a anului 2019! Funcționarii din toată țara au de respectat o serie de termene pentru plata fermierilor dar și pentru primirea cererilor în vederea

    Potrivit directorului APIA Arad, Alin Stelian Triponescu, în prezent se preiau cereri pentru motorina utilizată în trimestrul IV 2018, termenul limită de depunere a acestora fiind 31 ianuarie. Totodată, se preiau şi cereri de plată trimestrială pentru trimestrul IV-2018 pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor acordat în temeiul HG 1179/2014, termenul limită de depunere fiind 31 ianuarie.

    Este deschisă şi sesiunea a III-a pentru depunerea solicitărilor de sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite cu termen limită de depunere 28 iunie.

    Începând cu data de 1 martie APIA va demara campania de preluare a cererilor unice de plată 2019. ”Ocazie cu care rugăm fermierii, astfel cum o facem anual, să respecte întocmai programările din invitaţiile primite de la instituţia noastră, în vederea derulării în mod optim a procesului de depunere a cererii unice de plată pe suprafaţă, şi pentru a preveni aglomerările pe ultimele zile ale campaniei”, a arătat șeful agenției de plăți.

    Tot cu data de 1 martie APIA va demara activitatea de avizare a carnetelor de rentier agricol.

    Plata subvențiilor se face până la 31 martie

    Ordinul ministrului agriculturii, Petre Daea, pentru plata subvențiilor către fermieri. În după-amiaza zilei de 15 ianuarie șeful de la agricultură a convocat o videoconferință cu directorii direcțiilor agricole județene (DAJ) din întreaga țară, alături de care s-au aflat și directorii structurilor județene din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

    La videoconferință au participat secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu și directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea. În deschiderea videoconferinței, ministrul Petre Daea a reamintit ca principalul obiectiv îl reprezintă continuarea plăților realizate de către APIA, astfel încât până la 31 martie 2019 toți fermierii să își primească banii cuveniți. În același context, ministrul a subliniat că este foarte importantă pregătirea pentru demararea campaniei 2019 de primire a cererilor de plată, începând cu data de 1 martie.

    Petre Daea a dat garanții fermierilor în repetate rânduri că fermierii vor avea banii în conturi până la 31 martie 2019.

    Conform unui act normativ asumat în 2018 iată calendarul APIA pentru plata subvențiilor:

    – Între 1 martie – 15 mai se vor depune/primi cererile unice de plată, potrivit prevederilor Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014 al Comisiei din 17 iulie 2014 și ale Regulamentului delegat (UE) nr. 640/2014 din 11 martie 2014;

    – Între 1 iunie – 1 iulie se va efectua controlul administrativ, inclusiv control preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora precum si transmiterea esantioanelor, potrivit dispoziţiilor Regulamentului nr. 2333/2015 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014;

    – Între 1 iulie – 1 octombrie se va efectua controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control pe teren, iar controlul aferent al unor obligatii specifice, în iarna sau în primăvara anului următor;

    – Plata avansului pentru anul de cerere se va efectua începând cu data de 15 octombrie;

    – Plata regulară pentru anul de cerere se va efectua între 1 decembrie 2018 – 31 martie 2019.

    În regim de decont, Comisia Europeană va vira luna viitoare, în februarie, în 452 de milioane de euro

    Premierul României Viorica Dăncilă a anunțat recent sumele de la UE din care se vor face următoarele plăți către fermieri. ”În primele zile ale anului, România a primit de la Comisia Europeană 807,5 milioane de euro. Sunt fonduri acordate fermierilor din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA, fondul din care se fac plățile directe de la APIA – n.r.). Ca urmare a muncii organizate și a respectării graficului de acordare a subvențiilor către fermieri, urmează să primim la începul lunii februarie încă 452 de milioane euro”, a declarat Viorica Dăncilă la ședința de Guvern de astăzi.

    Fermierii așteaptă reluarea plăților la APIA și intrarea unor noi scheme la plată în 2019. Agricultorii și crescătorii de animale speră că Guvernul va aproba cât mai repede și plafoanele pentru plata Ajutoarelor Naționale Tranzitorii, scheme achitate de la bugetul de stat.

    Așa cum Agrointeligența-www.agrointel a anunțat  parte dintre fermieri români nu pot spera la toți banii din subvenții mai devreme de luna mai 2019. Iată pentru ce scheme sunt blocate plățile: PLĂȚI APIA 2019: Fermierii care AU SUBVENȚIA BLOCATĂ PÂNĂ ÎN LUNA MAI!


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till