Creșterea animalelorŞtiri agricoleSubvenţii APIA 2019

PETRE DAEA anunță: VIITORUL EXPORTURILOR DE ANIMALE, DECIS LA BUCUREȘTI!

Șefii veterinarilor din toată Europa se reunesc la București. Ministrul agriculturii, Petre Daea, a prezentat astăzi – 22 ianuarie prioritățile președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în domeniile de activitate sectoriale, în cadrul Comisiei de Mediu (ENVI). Acesta a anunțat că în luna iulie în Capitală va avea loc o întâlnire la nivel înalt unde principalul subiect va fi legat de bunăstarea animalelor în timpul exporturilor pe cale maritimă.

”Bunăstarea animalelor va rămâne și ea în atenția noastră pe durata președinției Consiliului UE. În acest sens vom analiza recomandările din raportul Curții de Conturi pe tema bunăstarea animalelor în UE, reducerea decalajelor între obiectivele ambițioase și punerea în practică, publicat în 14 noiembrie 2018 și vom facilita adoptarea concluziilor Consiliului cu privire la aceasta. Exportul de animale vii va rămâne în continuare o sursă de venit importantă pentru fermierii din Uniunea Europeană iar președinția română va continua dezbaterile pentru a se identifica soluțiile și bunele practici cu scopul asigurării bunăstării animalelor pe timpul transportului maritim. Un seminar pe acest subiect va fi organizat în luna iulie la București unde vor participa șefii serviciilor veterinare”, a arătat Petre Daea.

În replică, Martin Hausling, eurodeputat din Germania a părut sceptic la soluțiile anunțate de Daea pentru transporturile de animale vii. ”Știți că există mari probleme cu bunăstarea animalelor în aceste transporturi. Cum vreți să găsiți o soluție aici? Eu nu văd că ar exista o soluție, decât o limitare destul de puternică a acestor tipuri de transporturi”, a spus eurodeputatul.

Reamintim că șeful de la agricultură prezintă în intervalul 22-23 ianuarie 2019 prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în domeniile de activitate sectoriale, în cadrul Comisiei de Mediu (ENVI), Comisiei pentru Pescuit (PECH) și Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) din Parlamentul European, la Bruxelles.

Programul prezentărilor ministrului Petre DAEA în cadrul Comisiilor ENVI, PECH și AGRI este după cum urmează:

În Comisia de Mediu (COM ENVI) în data de 22 ianuarie 2019 (11.15-12.30)
În Comisia pentru Pescuit (COM PECH) în data de 23 ianuarie 2019 (11.00-12.30)
În Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (COM AGRI) în data de 23 ianuarie 2019 (14.30-15.30).

”Pentru România este un moment deosebit de important, fiind prima dată când exercită această funcție, la exact 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Urmează pentru noi toți o perioadă extrem de dinamică, marcată de o serie de evenimente importante pentru prezentul și viitorul Uniunii Europene, evenimente care se vor succeda rapid. Vreau să vă asigur că vom face tot ceea ce este necesar pentru a ne îndeplini rolul de mediator imparțial și pentru a contribui la avansarea proiectului european”, a afirmat ministrul Petre Daea.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!