Ştiri agricoleViaţa la ţară

UN CIOBAN și-a pus CASA PE ROATE: ”Dacă nu merge soba, AM MURIT!”

VEZI GALERIA | 3 POZE

Casa pe roate, soluția găsită de un cioban din Botoșani pentru a fi aproape de oile sale, dar și de soția gravidă.

Nea Ion și-a pus casa pe roți și e trasă de cai. Ciobanul se plimbă prin sat, fără să polueze și se mută cu căsuța în funcție de oile sale. Modalitatea găsită de Nea Ion l-a surprins plăcut pe Sorin Onișor, celebrul fotograf care surprinde frumusețea vieții din satele românești.

”Să trăiești, meștere. Să trăiești și dumneavoastră! (…) Dar ce-i asta? Că eu n-am mai văzut așa ceva. Dar cine-i înăuntru? Nevastă-mea, e gravidă. De unde sunteți? Din Leurda. Și unde mergeți? În Leurda. Noi am fost cu oile în partea asta și le tragem acasă. Și cum ați pus casa pe roți? Uite așa, am lipit câte o bucată de fier unul de altul. Și merge și focul. Merge, merge. Dacă soba nu merge, am murit”, a fost discuția dintre Sorin Onișor și Nea Ion.

2 comentarii

  1. Nea Ioane ,văd că eşti inventiv !Îţi mai day o idee :cumpără şi o sobă canadiană ,foarte bună,eficientă ,import din Canada,din oţel special ,garantată pe viaţă ,se foloseşte de mulţi ani şi în Siberia .Importă o firmă din Bacău,costă circa 1500 roni tel 0741778777. Am găsit un filmuleţ pe youtub.

Scrie un comentariu


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!