• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ordin pentru subvenții APIA. Crescătorii de animale, verificați în ferme de ANZ

    agrointeligenta.ro -

    Ordin al ministrului Agriculturii privind verificarea fermierilor care primesc subvenții APIA pentru animale din rase în pericol de abandon. În cazul acestor crescători de animale, controalele pentru schema de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vor fi efectuate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ). Mai apoi, raportul de control va fi transmis către APIA.

    Ordinul de ministru nr. 1.443/2018 (cu Anexa aferentă) a fost publicat vineri, 1 februarie, în Monitorul Oficial, și reglementează modul în care fermierii vor fi verificați de către ANZ pentru subvenția din cadrul Măsurii 10 -Pachetul 8 ”Creșterea animalelor de fermă din rase în pericol de abandon”.

    Cu minim 15 zile înainte de startul campaniei de depunere a cererii unice de plată, ANZ trebuie să informeze APIA cu privire la asociațiile care gestionează Registrele Genealogice pentru rasele în pericol de abandon. Tot acum, ANZ trebuie să transmită către APIA lista cu toți fermierii care dețin animale eligibile la schema de sprijin.

    După închiderea campaniei de depunere a cererilor de plată, în termen de 45 de zile, APIA va transmite către ANZ lista fermierilor care au optat voluntar pentru sprijinul de la Măsura 10, Pachetul 8.

    În termen de 60 de zile de la primirea listelor de la APIA, ANZ va efectua controlul în fermele de animale și va redacta rapoartele de control.

    În cadrul controalelor de la ANZ, producătorii agricoli trebuie să prezinte oficialilor ANZ următoarele documente:
    – Notificări ANZ, APIA și la asociația al cărei membru este dacă a fost cazul privind modificarea informațiilor din angajamentul voluntar;
    – Caietul de agro-mediu completat la zi;
    – Pașaportul femelelor în cazul speciilor bovine și ecvidee;
    – Registrul fermei/exploatației;
    – Registru de montă/însămânțare artificială la fătări;
    – Buletinul de însămânțare artificială și/sau Declarația colectivă de însămânțare artificială sau montă naturală, Adeverința de montă, Registrul de montă în harem sau Declarația colectivă de montă în harem;
    – Declarația de fătare;
    – Adeverință emisă de către mediul veterinar cu competențe în acest sens, care atestă că toate animalele deținute de beneficiar au fost identificate, că sunt înregistrate în RNE și sunt cuprinse în programul acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, iar acțiunile prevăzute sunt efectuate la zi.

    În cazul în care una sau mai multe dintre femelele adulte de reproducție nu mai există în exploatație, fermierul trebuie să prezinte:

    Fermierul are dreptul de a refuza prezentarea documentelor, acest lucru fiind trecut în raportul de control.

    Pe parcursul controlului în fermă, reprezentanții ANZ au acces la animale pentru a le verifica identitatea, conform legislației.

    Anual, până la 10 februarie, ANZ va informa AFIR cu privire la situația fermierilor care beneficiază de Pachetul 8 din cadrul Măsurii 10, finanțată din fonduri europene alocate României prin Programul Național pentru Dezvoltare Rurală.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți finale la APIA. Calculator tranșa a doua din subvenția pe hectar și animale, din 2 decembrie Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri Zeci de fermieri români au fost înșelați cu tractoare aduse din afară

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”