Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Decizie APIA privind PLATA SUBVENȚIILOR CĂTRE FERMIERI!

Decizie la APIA cu privire la banii fermierilor! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) demarează o nouă licitație pentru softul subvențiilor! Potrivit unui anunț postat pe site-ul propriu, APIA informează că este în căutarea de Servicii de mentenanță, extindere si dezvoltare a sistemului informatic. Valoarea totală estimată pe care agenția de plăți este dispusă să plătească este de 80.514.219,26 lei fără TVA!

Citiți și: Avansul APIA, în pericol: APIA a anulat licitația pentru softul subvențiilor

Aceasta este cea de-a doua licitație pentru softul de la APIA, după expirarea ultimului contract. La prima licitație, în urma contestațiilor primite și a deciziilor finale din instanță, APIA a decis să reia procedura, fiind obligată ca inclusiv pentru această decizie să se judece și să obțină o decizie judecătorească finală. Pe perioada litigiilor, pentru ca sistemul să nu aibă de suferit, agenția de plăți a contractat în regim de urgență extremă servicii de mentenanță a sistemului IT destinat plății subvențiilor către fermieri de la Siveco România.

Data limită pentru transmiterea noilor oferte este 14 martie, la ora 15.00. ”La data prezentei, APIA deține un sistem informatic specific activităților pe care le desfășoară în direcția gestionării fondurilor europene și naționale destinate sprijinirii agriculturii. Modificarea permanentă și completarea manualelor cu proceduri și a politicilor europene și naționale care reglementează politicile în domeniul agricol fac însă necesare atât adaptări, modificări și dezvoltări continue ale acestui sistem informatic, cât și servicii de mentenanță și întretinere, astfel încât el să răspundă în permanență nevoilor operative ale APIA”, se arată în anunțul APIA.

Potrivit sursei citate, obiectivul general al acordului cadru este menținerea funcționalităților sistemului informatic al APIA, respectiv, prestarea de servicii software de dezvoltare/extindere si suport tehnic pentru intretinerea sistemului informatic centralizat APIA în acord cu modificările legislației europene și naționale pentru asigurarea gestionării corecte (administrare,control, plată) a subvențiilor în domeniul agriculturii, conform Polticii Agricole Comune.

Totodată, mai subliniază APIA, se urmărește asigurarea suportului tehnic necesar utilizării în parametri normali de funcționare a sistemului. Serviciile care se propun a fi achiziționate constau, pe de o parte, în realizarea de servicii de dezvoltare software pentru realizarea de noi funcționalități ale Sistemului IT sau de extindere a celor existente, iar pe de altă parte constau în prestarea de servicii cu caracter de regularitate, respectiv, servicii de suport tehnic, mentenanță corectivă și administrare pentru sistemul informatic, prestate în vederea rezolvării eventualelor disfunctionalități care pot apare în operarea sistemului, conform caietului de sarcini.

Durata contractului va fi de 36 de luni iar acordul cadru se va încheia cu un singur operator economic. Descrierea detaliată a serviciilor care se solicită a fi realizate, precum și cerințele tehnice ale serviciilor, sunt prezentate în Caietul de sarcini. Operatorii economici pot solicita clarificări cu un număr de 16 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor. Autoritatea contractantă va răspunde solicitărilor de clarificări în a 11-a zi înainte de termenul limita de depunere a ofertelor.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

 1. La Sinca Noua dupa anii 1960 au inceput sa se inmulteasca porcii mistreti odata cu comunistii.Aceasta a dus la restrangerea suprafetelor agricole astfel.Intai s.a renuntat la terenurile de pe deal cu fan marunt (trifoi)pentru oi.Dupa aceea s.a renuntat a mai cultiva terenul si in prezent suprafata cultivata tinde catre 0.Nici fan nu mai se poate face pe lunci ca rama porcii mistreti.Podisurile cu teren foarte sarac si ele ramate produc nimai fan paios fara rol nutritiv.Oamenii le coseste doar pentru subventie.Daca nu se dadeau subventii de la UE acum totul era nelucrat.Acum 50 ani la noi in comuna fiind zona necooperativizata erau de 5 ori mai multe vite ca acum.Pe masura ce satele au saracit din cauza salbaticiunilor populatia s.a mutat la oras facandu.se domni consumatori din tarani producatori cu gospodarie,animale,produse .Aceasta este situatia peste tot in tara si nimeni nu face nimic.Batranii spun ca pe timpul regelui cand aparea un mistret umblau vanatorii dupa el cate o saptamana cu caii prin padure sa.l prinda sa nu strice la nimeni nimic.Acum ce se intampla?.Cand eu eram de 10 ani in Sinca era primarie si avea 4 angajati apoi primaria s.a desfiintat.Adrian Nastase a facut.o inapoi in 2002 si acum sunt 40 de angajati la o populatie pe jumatate.Primarul numit de Dutu (PSD) la inceput ca interimar apoi a prins radacini a dobandit avere imensa prin furt si abuz .Intrucat face parte dintr.o haita blestemata pe capul bietului popor nu i se intampla nimic.Sunt sigur ca acum in birouri sunt de 10 ori mai multi ca atunci dar tot de 10 ori mai ticalosi ,lasi ,inconstienti,inculti,puturosi.Am sesizat mereu acestea pana la varf dar in zadar.Va rog sa ma contactati care va credeti de bun simt si cu folos.Flucus Ioan tel.0785946491

 2. Nu ne comparam noi cu nicio tara din UE nici la legislatie comportament salarii mentalitate etc. Sunt asa zisii fermieri care vaneaza doar subventiile beneficiile din agricultura ei nu sunt interesati de productivitate. Daca tot vb de Germania sa vb si de salarii sau arenda ai nostri lucreaza acolo cu forme legale platiti cu 12 euro pe ora iar daca esti fermier acolo si nu ai pamant e jale nivelul arendei este dublul subventiei incasata . Mai interesati va si apoi vb.

 3. BĂI NICULE , ĂLA CU GERMANIA , TU COMPARI GERMANIA CU, VIRGULĂ COLONIA NOASTRĂ ? GERMANIA ARE O AGRICULTURĂ DE SUTE DE ANI . LA NOI A FOST -CAP-URI ȘI IAS-EURI – , IAR DUPĂ 90 A FURAT TERENURILE AGRICOLE , TOT CEI DIN VECHIUL APARAT COMUNIST ȘI SECURITATEA . ȘTI CĂ A VENIT UN CETĂȚEAN ELVEȚIAN DE ORIGINE ROMÂNĂ CU UN DOCUMENT ORIGINAL , ÎN CARE NEMȚII TREBUIA SĂ NE DEA DIN TIMPUL RĂZBOIULUI 60 MIL. DE MĂRCI IMPERIALE , CARE ACUM VALOREAZĂ PESTE 90, MILIARDE DE EURO . ERA PE VREMEA DICTATURII LUI CHIORU , CARE STĂTEA PE BURTĂ ÎN SPATELE LUI MERKEL . ISĂRESCU A ZIS CĂ EI NU DEȚINE UN ASTFEL DE DOCUMENT . PĂI COPIA TREBUIE SĂ FIE ÎN ARHIVELE GERMANIEI .

 4. Ai fost vreodata in germania sau olanda ? Ai idee cat de mari sunt fermele ? Stii ce productii se pot scoate chiar pe 50 ha ? Viitorul in nici un caz nu sunt fermele imense. Aia e moartea agriculturii nationale. Mai in agricultura avem nevoie de corporatii ca in rest o ducem bine… cand nu stii nimic mai bine taci.

 5. Fals Costel
  In Europa media este de 40 – 60 ha
  Clasa de mijloc dezvoltata
  Astfel sunt unde sunt si noi cu majoritatea subventiilor la cativa fermieri suntem unde suntem.

 6. Cum sa se faca performanta cand peste 40% din suprafata cultivata a Romaniei este acoperita de ferme mici , cu mai putin de 50 de ha , o spun statisticile nu eu . Daca suprafata agricola nu se comaseaza nu se face agricultura performanta . Fermele mari acum fac agricultura adevarata , problema este ca sunt foarte putine , aplica tehnologii performante . Agricultura Romaniei trebuie sa se bazeze doar pe fermieri si ferme mari, imense.

Scrie un comentariu