• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • 28 FEBRUARIE – TERMEN URGENT pentru SUBVENȚIA CRESCĂTORILOR DE VACI!

  agrointeligenta.ro -

  Crescătorii de vaci mai au circa două săptămâni la dispoziție pentru a putea beneficia de banii pentru animale în Campania APIA 2019, care începe la 1 martie. Concret data de 28 februarie este ultima zi în care fermierii mai pot înființa exploatații de bovine pentru care pot cere pentru anul acesta Ajutorul Național Tranzitoriu (ANTZ) de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

  Data de referință, adică ultima zi înainte de data începerii depunerii cererii unice de plată a fiecărui an de depunere pentru exploatațiile nou-înființate pentru Campania 2019, este 28 februarie pentru exploataţiile înfiinţate în perioada 1 aprilie 2018–28 februarie 2019, inclusiv. Crescătorii care înființează ferme de bovine după acest termen nu se mai încadrează pentru ajutorul de stat din acest an dar ci pot intra la plată de abia din Campania 2020 pentru care perioada de referință va fi 1 martie 2019 – 29 februarie 2020.

  Prin definiția din Ordinul subvențiilor, exploataţiile nou – înfiinţate sunt acele ferme înregistate în perioada cuprinsă între data începerii depunerii cererii unice a anului anterior și ultima zi înainte de data începerii depunerii cererii unice în anul în curs.

  Reamintim că fermierii – crescători de vaci pot cere la APIA Ajutorul național tranzitoriu în sectorul zootehnic (ANTZ) în sectorul lapte – (ANTZ 7 – L) care se acordă pentru o cantitate de minimum 3 tone de lapte produsă şi înregistrată ca livrări şi/sau vânzări directe în sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cotă de referință, pe o exploatație cu cod ANSVSA și în sectorul carne, schema decuplată de producție, specia bovine, (ANTZ 8 – C). De precizat că cele două scheme NU se supun controlului la faţa locului și nici normelor de ecocondiționalitate.

  Ce criterii trebuie să îndepliniți la data de 28 februarie 2019 ca să puteți cere subvenția pe cap de animal ANTZ 7 – L:

  – Să fiți înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare;
  – Să fi livrat o cantitatea de minimum 3 tone de lapte, comercializată în perioada de referinţă 1 martie 2018 – 28 februarie 2019, pe o exploatație cu cod ANSVSA;
  – exploataţia cu cod ANSVSA să fie înregistrată în RNE, în care există cel puţin un animal identificat şi înregistrat în conformitate cu legislaţia sanitară veterinară în vigoare, din speciile bovine la data depunerii cererii unice pentru ANTZ 7 – L dacă cererea este depusă până la data limită de depunere fără penalizări/ la data limită de depunere fără penalizări dacă cererea este depusă în perioada de depunere cu penalizări;

  Vacă de lapte – înseamnă femela din specia taurine care a fătat cel puţin o dată până la data – limită de depunere a cererilor fără penalizări sau până la data notificării către APIA a cazului de circumstanță naturală, pentru vaca de lapte care înlocuiește animalul cu circumstanță naturală şi are cel puţin un produs înregistrat în RNE;

  Atenție! Pentru fermierii crescători de bovine neînregistraţi în sistemul de administrare a cotelor de lapte până la data de 1 aprilie 2015 și care nu au beneficiat de ANTZ 7- L în anul de cerere 2017 și/sau anul de cerere 2018, documentele specifice din care rezultă că au comercializat o cantitate de lapte de minimum 3 tone lapte în perioada de referinţă 01.03.2018-28.02.2019 sunt, după caz:

  – copie de pe cel puţin un contract cu un prim-cumpărător, valabil pe o perioadă de minimum 6 luni, însoţită de copii de pe facturi sau de pe file din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol pentru producătorul care efectuează livrarea de lapte din care să rezulte comercializarea a minim 3 tone lapte pentru exploatația cu cod ANSVSA din cerere, în perioada de referinţă 01.03.2018-28.02.2019
  – copie de pe fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol pentru producătorul persoană fizică ce efectuează vânzarea directă a laptelui din care să rezulte cantitatea de lapte comercializată pentru exploatația cu cod ANSVSA din cererea unică de plată, în perioada de referinţă 01.03.2018-28.02.2019; dar nu mai puţin de 3 tone;
  – copie de pe avizul de însoţire a mărfii şi de pe dispoziţia de încasare a valorii/documente fiscale aferente laptelui comercializat pentru producătorul care efectuează vânzarea directă a laptelui prin automatele de lapte, indiferent de forma de organizare juridică, din care să rezulte cantitatea de lapte comercializată pentru exploatația cu cod ANSVSA din cererea unică de plată, în perioada de referinţă 01.03.2018-28.02.2019, dar nu mai puţin de 3 tone;
  – copie de pe factura/bonuri fiscale de vânzare directă a laptelui pentru PFA, ÎI, ÎF şi SC din care să rezulte cantitatea de lapte comercializată pentru exploatația cu cod ANSVSA din cererea unică de plată, în perioada de referinţă 01.03.2018-28.02.2019, dar nu mai puţin de 3 tone;
  – copie de pe avizele de însoțire a mărfii care atestă livrarea și de pe notele de intrarerecepție în unitatea de procesare, din care să rezulte livrarea și recepția a minim 3 tone lapte la unitatea proprie de procesare, în perioada de referință 01.03.2018-28.02.2019, precum și copie de pe certificatul constatator emis de ONRC din care să reaisă obiectul de activitate, respectiv procesare lapte.

  Important! Crescătorii de vaci lapte pot cere ambele ajutoare de la APIA, adică atât pentru laptele livrat cât și pentru sectorul carne!

  Ce criterii trebuie să îndepliniți la data de 28 februarie 2019 ca să puteți cere subvenția pe cap de animal ANTZ 8 – C:

  – Să fiți înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare;
  – Să dețineți pe exploataţia cu cod ANSVSA, un efectiv de minimum 3 capete bovine cu vârsta de minimum 16 luni la data de 28 februarie 2018, înregistrate în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE); Notă! RNE conține datele în format electronic, care cuprinde informaţiile de identificare a fiecărei exploataţii din România!
  – Documentul specific pentru exploataţiile înfiinţate în perioada 1 martie 2018 – 28 februarie 2019 şi/sau pentru care nu s-a solicitat/beneficiat de primă în anii anteriori este copia de pe paşaportul fiecărui animal aflat în exploatația cu cod ANSVSA din cererea unică de plată (pentru bovinele existente în exploatația cu cod ANSVSA la data solicitării sprijinului ANTZ 8 – C)
  și
  – copia de pe documentul care atestă ieşirea din exploatația cu cod ANSVSA din cererea unică de plată (pentru bovinele ieșite din exploatația cu cod ANSVSA la data solicitării sprijinului ANTZ 8 – C).

  Vacă din rasă de carne – înseamnă femela din specia taurine din rase de carne, care a fătat cel puţin o dată până la data -limită de depunere a cererilor fără penalizări sau data notificării către APIA a cazului de circumstanță naturală, pentru vaca de carne care înlocuiește animalul cu circumstanță naturală şi care are cel puţin un produs înregistrat în RNE;

  Vacă metisă cu rasă de carne – înseamnă femela din specia taurine, care a fătat cel puţin o dată până la data -limită de depunere a cererilor fără penalizări sau până la data notificării către APIA a cazului de circumstanță naturală, pentru vaca metisă de carne care înlocuiește animalul cu circumstanță naturală şi are cel puţin un produs înregistrat în RNE.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Director DAJ: Subvenția din Programul Tomata s-a calculat la 10.784,53 lei/fermier! Legumicultor cu pierderi de 95% din cauza COVID-19: ”De noi ați uitat, domnule Oros?” Subvenţie motorină 2020: Cât se plăteşte la APIA pentru un litru de motorină folosită în fermă!

  Ultimele știri

  O cultură agricolă din România a fost puternic afectată de prăbușirea prețului la petrol! Explozia din Liban: Azotatul de amoniu – îngrășământ folosit în orice fermă. Când devine periculos? Și-a dat foc după ce a fost acuzat că a furat lucernă dintr-o fermă!

  Căutare în articole