Creșterea animalelorŞtiri agricole

VIDEO. PREȚ-RECORD PLĂTIT pentru UN TAUR ANGUS: 1,51 MILIOANE DE DOLARI!

VEZI GALERIA | 7 POZE

Preț record plătit de un fermier pentru un taur din rasa Angus! În cadrul unei licitații organizate sâmbătă, pe 9 februarie, în Statele Unite ale Americii, unul dintre taurii provenind de la ferma Schaff Angus Valley a fost adjudecat pentru un preț de 1,51 de milioane de dolari. Ferma care a plătit prețul record este Herbster Angus din Falls City, Nebraska.

Prețul uriaș a trezit un val de comentarii, iar momentul licitației a strâns într-un timp record peste un milion de vizualizări pe Facebook.

În timp ce unii s-au minunat și chiar au criticat suma atinsă, specialiștii spun că Charles W. and Judy Herbster, proprietarii fermiei Herbster Angus au făcut o afacere bună. Valorosul taur reprezintă o investiție care își va dovedi profitabilitatea întrucât el va produce anual între 80.000 și 110.000 de doze de material seminal, acestea putând fi valorificate la un preț de cel puțin 50 de dolari. Așadar, noii proprietari își vor recupera banii plătiți pentru taurul cu preț record.

Ferma Schaff Angus Valley din care provine taurul SAV America 8018 este localizată în Dakota de Nord și este înregistrată ca având genetică de vârf încă din 1942, reprezentând una dintre cele mai vechi afaceri cu Angus din America de Nord. Ferma este o afacere de familie și s-a specializat în licitațiile de bovine, organizând peste 100 de astfel de evenimente.

În cadrul fermei din care provine, taurul SAV America 8018 ”a spart” recordul de greutate cântărind, la vârsta de 205 zile, nu mai puțin de 502 kilograme.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!