• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Rețetă de ulei horticol pentru stropirea pomilor fructiferi

  agrointeligenta.ro -

  Pomicultorii români sunt într-o mare dificultate după ce unul dintre cele mai utilizate produse pentru stropirea pomilor – Confidor Oil, a fost retras de pe piață. O soluție pentru stropit o pot reprezenta uleiurile horticole preparate chiar de către pomicultori, cu eficiență ridicată, după cum cei care care promovează aceste rețete în mediul online.

  Citiți și: ULEI HORTICOL: Când și cum îl aplicăm pentru PROTEJAREA POMILOR FRUCTIFERI!

  Cu precizarea că nu discutăm despre un produs omologat, ci despre o rețetă populară, vă prezentăm uleiul horticol ce se poate obține pe bază de ulei de rapiță.

  Conform unei rețete populare în SUA, uleiul horticol ecologic se poate obține din două linguri de ulei de rapiță – care poate fi ulei fitrat sau nu, o lingură de bicarbonat de sodiu și 3,8 litri de lapte. Această rețetă a fost postată pe grupul de Facebook ”Despre altoiri și pomi fructiferi” de către Marius Matei.

  O altă rețetă este oferită de un pomicultor român care recomandă ca înainte de a da cu zeamă bordeleză în concentrație de 3%, la 7-10 zile se face un amestec din 600 ml ulei de rapiță și 200 ml de săpun lichid. Sticla cu acest conținut se agită și se lasă timp de 24 de ore, apoi se adaugă într-un vas cu 12 litri de apă curată. ”Dacă doriți și aveți mai mulți pomi de stropit, puneți jumătate compoziție de ulei și săpun la 10 litri de apă”, mai arată pomicultorul.

  Secretul rețetelor de ulei horticol preparat în gospodărie stă mai ales în uleiul folosit, care nu trebuie să fie neapărat de rapiță. ”Poate fi orice fel de ulei, nu neapărat de rapiță. Ideea este că uleiul face o peliculă pe ouă și larve și le omoară prin sufocare”, explică Octavian-Otmar Talpeș, care arată că în Franța, pomicultorii utilizează săpunul de Marseille pentru prepararea uleiului horticol.

  De subliniat că rețetele de mai sus nu reprezintă produse cu eficiență dovedită. Pomicultorii care foloseau până în acest an produsul Confidor Oil au acum la dispoziție alte produse pentru stropiri. Astfel, odată cu interzicerea utilizării unor produse pentru tratamentul de iarnă de la 19 decembrie 2018, pomicultorii rămân totuși cu o soluție salvatoare: pachetul comercial Mospilan OIL. Acesta este compus din insecticidul consacrat Mospilan 20 SG (omologat pentru tratamentul de iarnă în doză de 0,450 kg per hectar) și adjuvantul Toil (folosit în concentrație de 0,5%). Ambele produse se află în portofoliul companiei Summit Agro.

  Citiți și:

  Soluția salvatoare pentru tratamentul de iarnă în pomicultură

  STROPIRI DE PRIMĂVARĂ LA MĂR: ce tratamente se aplică pomilor fructiferi în acest sezon

  Tratamente fitosanitare pentru speciile sâmburoase: Ce produse aplicăm primăvara și cât costă acestea

  Tratamente complete la pomii fructiferi: cu ce produse stropim și în ce concentrații?

  Stropirea pomilor – calendar. Tratamente de făcut în livada de familie

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Noi reguli pentru subvenția APIA pe suprafață. Facturile devin obligatorii ca să demonstrezi că lucrezi pământul! Data de referință a ANT – folosită fraudulos. Dacă renunțăm, banii pot merge la SCZ pe animale reale! Prima reacție a conducerii ANZ despre procesul deschis de ciobani: ”Am un semn de întrebare de ce se opun tocmai Registrele Genealogice”

  Ultimele știri

  SITUAȚIA PE JUDEȚE! APIA: Lista cu crescătorii de animale intrați la ajutorul de stat de 100 euro/UVM! Ing. Gavrilă Tuchiluș a renunțat să mai întoarcă brazda: ”Semănăm grâul ca în cenușă, nu a plouat din luna mai!” APIA: Documentele pe care fermierii trebuie să le depună începând de mâine, 1 octombrie!

  Căutare în articole