• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Procesatorii de carne văd sfârşiul de an mai degrabă în gri

    agrointeligenta.ro -

    Procesatorii de carne din întreaga lume se confruntă cu condiţii de piaţă mai ostile decât cele anticipate, reevaluându-şi aşteptările privind căştigurile de final de an – aceasta este concluzia unei analize a lui Chris Harris, editor şef al The Meat Site, una dintre cele mai avizate voci din domeniu. 

    În condiţiile în care toată lumea aşteaptă o recoltă mai bună la nivel global şi, odată cu aceasta, şi scăderea preţului furajelor, un important cost în producţia de carne, pesimismul procesatorilor pare la prima vedere greu de înţeles.

    Agenţia pentru Alimentaţie a Naţiunilor Unite (FAO) estimează pentru 2013/14 o echilibrare a pieţei materiilor prime alimentare datorită unei reveniri a normal a nivelurilor de producţie. În ce priveşte producţia de carne aceasta este aşteptată să atingă 308,2 milioane tone, în creştere cu 1,4% faţă de anul trecut – negrul an 2012.

    Aceste estimări încurajatoare par să nu aibă niciun ecou în urechile planificatorilor din marile companii procesatoare de carne ale lumii.

    Giganţi mondiali sau continentali, ori lideri naţionali de pe mari pieţe ale lumii, observă Chris Harris, estimează scăderi de profit anticipând un an mai prost decât o făcuseră iniţial.

    Un exemplu, pe piaţa americană, este oferit de Hormel Foods care şi-a redus estimările privind câşigurile per acţiune – deci profitabilitatea – cu aproape 5%.

    Pentru a menţine nivelul vânzărilor şi apăra cotele de piaţă mulţi procesatori de carne din întreaga lume au ales să reducă preţurile pentru a se adapta la puterea de cumpărare scăzută a cumpărătorilor.

    Sursă: The Meat Site


    Te-ar mai putea interesa

    Plățile APIA, la final. Anunțul ministrului Barbu despre ultimele viramente pentru subvenții Soluție cu bicarbonat pentru afide – rețeta originală folosită de legumicultori Soluția de drojdie pentru roșii: beneficii, preparare, aplicare

    Ultimele știri

    Apă gratuită pentru fermierii din Ungaria care irigă Amenzi de milioane aplicate operatorilor. Bilanțul ANSVSA pentru campania „Zero toleranță pentru neregulile alimentare” Suprafețele cultivate cu cartofi continuă să scadă. Fermierii așteaptă ajutorul de la stat de 200 euro/ha