• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Procesatorii de carne văd sfârşiul de an mai degrabă în gri

    agrointeligenta.ro -

    Procesatorii de carne din întreaga lume se confruntă cu condiţii de piaţă mai ostile decât cele anticipate, reevaluându-şi aşteptările privind căştigurile de final de an – aceasta este concluzia unei analize a lui Chris Harris, editor şef al The Meat Site, una dintre cele mai avizate voci din domeniu. 

    În condiţiile în care toată lumea aşteaptă o recoltă mai bună la nivel global şi, odată cu aceasta, şi scăderea preţului furajelor, un important cost în producţia de carne, pesimismul procesatorilor pare la prima vedere greu de înţeles.

    Agenţia pentru Alimentaţie a Naţiunilor Unite (FAO) estimează pentru 2013/14 o echilibrare a pieţei materiilor prime alimentare datorită unei reveniri a normal a nivelurilor de producţie. În ce priveşte producţia de carne aceasta este aşteptată să atingă 308,2 milioane tone, în creştere cu 1,4% faţă de anul trecut – negrul an 2012.

    Aceste estimări încurajatoare par să nu aibă niciun ecou în urechile planificatorilor din marile companii procesatoare de carne ale lumii.

    Giganţi mondiali sau continentali, ori lideri naţionali de pe mari pieţe ale lumii, observă Chris Harris, estimează scăderi de profit anticipând un an mai prost decât o făcuseră iniţial.

    Un exemplu, pe piaţa americană, este oferit de Hormel Foods care şi-a redus estimările privind câşigurile per acţiune – deci profitabilitatea – cu aproape 5%.

    Pentru a menţine nivelul vânzărilor şi apăra cotele de piaţă mulţi procesatori de carne din întreaga lume au ales să reducă preţurile pentru a se adapta la puterea de cumpărare scăzută a cumpărătorilor.

    Sursă: The Meat Site


    Te-ar mai putea interesa

    Șeful ANZ – anunț despre plata ajutorului de stat în sectorul de creștere a animalelor Fermierii, penalizați în plus la subvențiile APIA. Noi reguli obligatorii din acest an Calendar AFIR 2025. Primele fonduri UE din acest an: procesare, micii fermieri și fermierii peste 40 de ani

    Ultimele știri

    Fermierul Neculai Dulceanu renunță la sfecla de zahăr: ”În doi ani avut pierderi de 190.000 de euro” Oierii, decizie tranșantă: Ori plafon de minim 50 de femele la ajutorul de 50 euro/cap, ori NIMIC! Prețurile la îngrășăminte continuă să crească și în februarie. Ureea, vândută cu 530 euro/tonă în Europa