• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE

 • Ziua Porumbului 2021 de la Vezendiu, jud. Satu Mare – LIVE VIDEO

  Ziua Porumbului 2021 are loc astăzi, joi – 16 septembrie, la Vezendiu, în județul Satu Mare. Fermierii se reunesc și în acest an în cadrul evenimentului de câmp organizat în mod tradițional de compania Promat Tășnad în colaboare cu companiile Agroind Cauaceu și Agrotex Carei.

  Trio-ul de companii Promat Tășnad, Agroind Cauaceu și Agrotex Carei organizează anual trei evenimente majore în zona de nord-vest a țării, ”Ziua grâului”, ”Ziua rapiței” și ”Ziua porumbului”. Platforma dedicată culturii de porumb este organizată de către echipa Promat Tășnad, în coordonarea administratorului companiei, Cristian Moldovan, și a directorului tehnic, ing. Marian Coneac.


  Ministrul Daea recunoaște: Preț ”extraordinar de mic” la poarta fermelor de porci!

  Ramona Dascălu -

  La finele lunii ianuarie, Agrointeligența – AGROINTEL.RO prezenta, în exclusivitate, nivelul foarte scăzut atins pentru carnea de porc. La acel moment, fermierii, prin intermediul Asociației Crescătorilor de Ovine, Bovine și Porcine din România (ACEBOP) solicitau autorităților să intervină întrucât există suspiciunea unui preț ”aranjat” de marile abatoare și un retailer. La o lunpă distanță, ministrul agriculturii Petre Daea reclamă prețul mic, nefăcând însă nicio referire la vreun control privind prăbușirea ”dintr-o dată” la prețurilor de la poarta fermelor românești.

  Citiți și – EXCLUSIV: Abatoarele și un retailer, înțelegere pe preț: 3,5 lei/kg de porc în viu

  Crescătorii de porci din România se lovesc în momentul de față de un preț extrem de mic la carnea de porc. Chiar dacă efectivul de porci din țara noastră a scăzut dramatic în urma pestei porcine africane, prețul la carnea de porc nu este deloc unul satisfăcător pentru fermieri. Ministrul Agriculturii Petre Daea a declarat săptămâna aceasta, într-o emisiune tv, că prețul la carnea de porc este extraordinar de mic.

  „Știți cât este prețul la carne de porc acum? Este un preț extraordinar de mic. Porcul la poarta fermei este cu 3,5 lei pe kilogram”, a afirmat Petre Daea despre prețul în viu pentru porcii crescuți de fermierii români.

  În timp ce prețurile oferite de abatoare pentru porcii crescuți în fermele din România îi împing pe crescători către faliment, România importă carne de porc din țări afectate de pesta porcină africană.

  Astfel, două tone de carne şi produse din carne, care provin din Ungaria, dintr-o zonă cu restricţii din cauza pestei porcine, au fost confiscate zilele trecute dintr-un depozit din Timişoara. Produse precum jumări, cârnaţi şi slănină, aduse din depozitul de la Timişoara, au fost găsite şi într-un magazin din București. Nu se ştie însă câte au fost deja vândute sau consumate.

  „A fost sechestrată în unitate întreaga cantitate de carne. De asemenea, s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 2.000 de lei pentru etichetare necorespunzătoare şi se face o anchetă în comun cu Poliţia. Practic, în loc să fie marcată cu ştampila ovală de sănătate, o parte din carne nu a fost însoţită de ştampilă sau avea marca dreptunghiulară, ceea ce înseamnă că e de consum intern”, a declarat Directorul Direcţiei de Sănătate Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Timiş, Adrian Popa.


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Perspective pe piața cărnii: Consumul de carne de oaie va rămâne constant, va crește cel de carne de pasăre și va scădea cel de vită PREȚ CARNE DE PORC CARCASĂ. ACEBOP: ”Fermierii nu pot profita de creștere! Purceii s-au scumpit la 80-90 de euro euro/cap” CRIS-TIM folosește CARNE MARCATĂ CU ȘTAMPILA OVALĂ, O GARANȚIE A SIGURANȚEI ȘI A CALITĂȚII!

  Ultimele știri

  Alertă ANM emisă astăzi! Ploi peste 40 l/mp, vânt puternic și căderi de grindină până sâmbătă! Decizie subvenții APIA! Crescătorii de animale care sunt penalizați la plată! Valentin Popa: ”Oameni buni, treziți-vă! Ați dat pământul la străini pe 300 kg/ha redevență!”