Ştiri agricoleViaţa la ţară

Pesta porcină africană, confirmată pe domeniul de vânătoare a lui Ion Țiriac

Pesta porcină africană, pe domeniul de vânătoare a lui Ion Țiriac

Lovitură dură pentru omul de afaceri Ion Țiriac! Domeniul de vânătoare de la Balc va fi închis, asta după ce Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor a confirmat prezența pestei porcine africane la mai mulți porci mistreți morți descoperiți chiar în pădurea în care s-au organizat ani la rând celebrele partide de vânătoare.

Cu toate că s-au luat măsuri de siguranță, pesta porcină s-a extins și pe domeniul de vânătoare de la Balc. Zona a fost înconjurată încă de acum 2 luni cu un gard electric și s-a asigurat paza intrărilor, însă în ciuda eforturilor depuse există posibilitatea ca sute de porci mistreți să fie uciși.

“În data de 2 martie 2019 au fost confirmate noi cazuri de pestă porcină africană la mistreţi, pe fondul de vânătoare nr. 12 Fagu – Balc, în cadrul Complexului de vânătoare înregistrat sanitar veterinar”, a transmis DSVSA Bihor într-un comunicat de presă.

În același comunicat, DSVSA transmite că din numărul total de 60 de focare de pestă porcină africană confirmate în Bihor mai sunt active 39 focare, care afectează 14 localităţi: Crestur, Cherechiu, Abrămuț, Cheșereu, Galoș Petreu, Făncica, Silindru, Cubulcut Sălacea, Chișlaz, Târgușor, Abram, Petreu și Șimian.

Conform ultimei situații oficiale pesta porcină africană evoluează în 284 localități din 20 de județe, cu un număr de 1.071 de focare (dintre care 15 în exploatații comerciale). În alte 3 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 365.355 de porci afectați de boală și există 1078 cazuri la mistreți.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!