• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Graficul ploilor pentru perioada următoare. Anunțul ANM așteptat de toți fermierii

  agrointeligenta.ro -

  Zonele unde va ploua în perioada următoare! Fermierii sunt cu ochii pe veștile de la meteorologi și așteaptă ploile mai ales în regiunile unde este cultivată rapița. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteo valabilă pentru perioada 23 august-1 septembrie în care sunt anunțate și șansele de precipitații pentru zilele următoare.

  BANAT

  Temperaturilor maxime vor scădea ușor și treptat, până pe 28 august, spre 29 de grade. Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile maximelor diurne vor caracteriza o vreme caldă și vor oscila ușor, între 29 și 31 de grade. Începând cu 23 august media minimelor termice va fi de 17…18 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea ușor și treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 15 grade.

  Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 24-28 august.

  CRIŞANA

  Media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 34 de grade după 23 august urmând să scadă ușor și treptat, până pe 28 august, spre 29 de grade. Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o veme caldă și vor oscila ușor în jurul a 29 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 16…17 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea ușor și treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 14 grade.

  Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 24-28 august.

  TRANSILVANIA

  Temperaturile maxime vor scădea ușor și treptat, până pe 28 august, spre 28 de grade. Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o vreme caldă și vor oscila ușor între 27 și 29 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 14…15 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea ușor și treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 12 grade.

  Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 25-29 august.

  MARAMUREŞ

  Temperatura maximă va scădea ușor și treptat, până pe 28 august, spre 28 de grade. Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o veme caldă și vor oscila ușor între 27 și 29 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 15…16 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea ușor și treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 13 grade.

  Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 25-29 august.

  MOLDOVA

  Temperaturile maxime vor scădea ușor și treptat, până pe 28 august, spre 28 de grade. Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o veme caldă și vor oscila ușor între 27 și 29 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 15…16 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea ușor, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 14 grade.

  Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 25-29 august.

  DOBROGEA

  Valorile termice diurne vor fi în creștere spre o medie în jurul a 32 de grade, în 23 august, iar până în data de 29 august, această medie va scădea spre 28 de grade. Ulterior, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, în jurul aceleiași valori medii de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor, astfel că vor crește, în medie, spre 21 de grade în 23 și 24 august, pentru ca ulterior să scadă ușor spre o medie de 18 grade în 29 august, medie ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză.

  Probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.

  MUNTENIA

  Începând cu 23 august vremea se va răci ușor și treptat, urmând ca în data de 29 august să se înregistreze temperaturi maxime, în medie, de 30 de grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul a 31 de grade. Temperaturile minime vor crește spre valori medii de 19 grade în 23, 24 și 25 august, pentru ca ulterior acestea să scadă spre o medie în jurul a 15 grade în data de 30 august, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză.

  Probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.

  OLTENIA

  Din 23 august vremea se va răci ușor și treptat, urmând ca în data de 29 august să se înregistreze, în medie, temperaturi maxime de 30 de grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime se va menține în jurul a 30 de grade. Temperaturile minime vor crește spre valori medii de 19 grade în 23, 24 și 25 august, pentru ca ulterior acestea să scadă spre o medie în jurul a 16 grade în data de 30 august, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză.

  Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 25 – 27 august.

  Rezerva de umiditate

  La data de 23 August în cultura neirigată de porumb, rezerva de apă pe adâncimea de sol 0-100 cm, se situează în limite scăzute şi deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată, puternică şi extremă, în majoritatea regiunilor agricole. Conţinutul de umiditate din sol prezintă valori satisfăcătoare și local apropiate de optim, pe suprafeţe extinse din Transilvania, local în centrul, vestul, nordul și nord-vestul Moldovei, nordul și nord-vestul Munteniei, izolat în nordul Olteniei, nord-vestul Banatului


  Te-ar mai putea interesa

  Prognoza meteo pe următoarele 4 săptămâni. ANM: Graficul ploilor până pe 15 noiembrie Elena Mateescu, director ANM: Vor avea loc furtuni puternice din cauza caniculei! Covor de gheață! Imagini cu grindina care a căzut astăzi în județul Suceava

  Ultimele știri

  Starul care curăță buruienile din lanul de grâu A murit Valeria Petre, unul dintre cei mai cunoscuți cercetători în domeniul pomiculturii Lista judeţelor unde fermierii au anunțat că au avansul APIA în conturi!