Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ANUNȚUL OFICIAL LA APIA pentru TOȚI FERMIERII!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) face un anunț pentru toți fermierii. APIA informează printr-un comunicat remis către Agrointeligența-AGROINTEL.RO că până la acest moment au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2019, un număr de 287.036 cereri, pentru o suprafaţă de 892.916 hectare. Comunicarea vine după mai multe zile în care fermierii nu au putut depune cererea unică în condiții normale, din cauza blocajelor din sistemul informatic

În comunicatul de presă menționat, APIA susține că ”depunerea Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019 se va încheia la data de 15 mai 2019, în conformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019, iar cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA”

Fermierii sunt rugați să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform invitației primite pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2019.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În anul 2018, APIA a încheiat Campania de primire a cererilor cu un număr de de 866.749 cereri înregistrate pentru o suprafața declarată la plată de 9.638.937,67 hectare.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!