Ştiri agricoleViaţa la ţară

Fermieri în greva foamei după ce primarul i-a lăsat fără pășune

Foto: www.gazetabt.ro

Disperarea i-a împins pe doi fermieri să inițieze un protest extrem după ce primarul le-a refuzat solicitarea pentru pășune în comună. În localitatea botoșăneană Cristești, doi fermieri au anunțat că intră în greva foamei după ce primarul ar fi refuzat să le acorde o parte din pășunea localității.

Mihai Pintilie Vasile, unul dintre fermieri are 300 de oi și 20 de vaci și spune că nu a primit pășune la fel cum au primiți alți crescători din localitate. ”Noi suntem fermieri și avem și certificate și nu avem unde să ducem animalele la pășunat. Animalele noastre sunt obligate să moară. Le ținem închise. Ar trebui să ne concesioneze primarul măcar 20 de hectare. La tot satul le-a dat, iar nouă nu. Sunt oameni care au 30 de oi și au primit în concesiune peste 20 de hectare”, a declarat fermierul citat de Gazeta de Botoșani.

Prefectul județului a intervenit

Contactat de jurnaliști, prefectul de Botoșani, Dan Constantin Șlincu, a declarat că este la curent cu situația de la Cristești și că în trecut a intervenit și situația părea să se fi rezolvat. Acum, prefectul spune că cei doi fermieri au făcut solicitare la primărie, însă nu au prezentat documentele cerute pentru efectivul de animale. În finalul declarației sale, prefectul a arătat că fermierii vor primi 15 hectare de pășune, cât li se cuvinte în raport cu animalele deținute.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!