• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PROGNOZA METEO. De când vor veni PLOILE și cum va fi VREMEA DE PAȘTE!

  Ramona Dascălu -

  Începutul lunii aprilie a debutat cu temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei, dar şi cu un deficit de precipitaţii. Spre jumătatea lunii, temperaturile vor începe să crească și să se apropie de cele normale, iar în preajma Sărbătorilor Pascale vor veni și ploile mult așteptate de agricultorii români. Primul val de precipitații este însă așteptat la începutul săptămânii viitoare în majoritatea zonelor ţării.

  Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în aceste zile va fi foarte frig. Vremea va fi răcoroasă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile vestice, unde va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări în sud-vest, unde pe arii restrânse, mai ales noaptea, va ploua slab, iar în restul teritoriului va fi predominant senin. În Carpaţii Occidentali şi Meridionali, precipitaţiile, slabe cantitativ, vor fi mixte. Vântul va avea unele intensificări, îndeosebi în sud-vestul şi sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 şi 17 grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime se vor situa între -7 şi 7 grade. Local, dimineaţa şi noaptea, se va semnala brumă şi, izolat, vor fi condiţii de ceaţă.  Până la sfârşitul săptămânii, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sudice, unde se va menţine uşor mai rece. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în regiunile vestice şi sud-vestice.

  PROGNOZA METEO pentru săptămâna 01.04.2019 – 08.04.2019

  Valorile termice se vor situa în general sub cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice şi la munte, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane din vestul şi nordul teritoriului.

  PROGNOZA METEO pentru săptămâna 08.04.2019 – 15.04.2019

  Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile intracarpatice şi apropiate de cele normale pentru această perioadă în rest.

  PROGNOZA METEO pentru săptămâna 15.04.2019 – 22.04.2019

  Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în general în jurul celor specifice acestui interval. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, cu posibilitatea unui uşor excedent local în regiunile sudice dar şi a unui uşor deficit în nord-vestul teritoriului.

  PROGNOZA METEO pentru săptămâna 22.04.2019 – 29.04.2019

  Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice acestui interval, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în jumătatea vestică a teritoriului şi în general apropiate de cele normale ale perioadei în rest.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Digital Syngenta – Primul eveniment dedicat combaterii buruienilor, pe 5 Martie Alertă meteo! ANM: Ninsori abundente și viscol în mai multe județe până duminică! Alertă ANM de ninsori abundente! Județe sub atenționare meteo până mâine la 14.00

  Ultimele știri

  Înregistrări explozive: Dorel Secară, consilierul ministrului Oros, este un pericol public pentru MADR și pentru siguranța națională! Reguli noi în fermele de animale, în vigoare din 21 aprilie. Eurodeputatul Dan Motreanu vine în sprijinul fermierilor! BLATUL: A fost sau n-a fost?