Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

DIRECTOR APIA despre FERMIERII CARE NU ȘI-AU PRIMIT SUBVENȚIILE!

Sergiu Jităreanu, directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Iași recunoaște că în județ mai există încă fermieri care nu și-au primit subvențiile pe anul de cerere 2018. Potrivit acestuia, motivul pentru care oamenii nu au încasat banii diferă de la caz la caz.

“Anul 2018 a fost un an bun, toate plățile le-am încheiat cu succes, avem însă și cazuri izolate la care nu s-au făcut aceste plăți. Pot să apară diverse blocaje, sunt situații particulare care trebuie discutate cu dosarul în față, nu putem discuta la general”, a declarat Sergiu Jităreanu, directorul APIA Iași la BZI LIVE.

Adrian Pintea, directorul general al APIA, a declarat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că până la data de 1 aprilie pentru Campania 2018 a fost autorizată la plată suma de 2,251 miliarde de euro.

”Ieri, pe 1 aprilie am avut 6.688 de fermieri autorizati la plată cu suma de 15,86 milioane de euro. În total autorizat până la 1 aprilie pentru Campania 2018 avem 2,251 miliarde de euro. Astfel, din bugetul FEGA, plățile directe avem 1,642 miliarde de euro, FEADR, plățile compensatorii 317,60 miliarde de euro, Bugetul Naţional 1, cofinanţare pentru FEADER: 63,15 miliarde de euro și Bugetul Naţional: 227,88 milioane de euro. Acestea sunt plățile la zi pentru Campania 2018”, ne-a declarat în urmă cu câteva zile directorul APIA, Adrian Pintea.

Conform regulamentelor europene, termenul limită pentru finalizarea plăților din Campania APIA 2018 este 30 iunie 2019. Ministrul Agriculturii Petre Daea a dat însă ordin ca sumele să fie virate până pe 31 martie, termen ce a expirat recent.

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


8 comentarii

  1. Nu mai mintiti lumea,subventii neplătite până acum! Niste oameni care nu îsi merită functia! Plecati domnilor si lăsati pe altii să facă treaba cum se cuvine!

  2. Nu am nicio problema cu dosarul. Am fost la teledetectie. Nu am primit nimic din subventia pe 2018. Nu mai faceti sa para ca doar cei cu probleme la dosar nu au primit banii, ci si multi fermieri care nu au nicio vina sunt afectati de indolenta si incompetenta administratiei pesediste.

  3. ar fi interesant de stiut si reporterii Agrointeligenta sa intrebe APIA centrala : care este suma totala ramasa de platit si pentru cati fermieri ???!!!vorbesc de fermierii intorsi, suciti , cu controale care mai de care bobastice …..Intrebarea mea are un scop precis si daca cineva ma baga in seama va afla si care-i scopul , dupa ce APIA raspunde , daca …..

    1. Observ că publicați cifre cu datele de la Apia,dar ce-i de la Agroiteligenta de ce nu îl întrebați pe domnul ministru Daea că s-au depășit termenul de plata la subvențiile daca plătește cineva?Dar că de obicei cei care plătesc sunt fermierii,care trebuie sa se descurce cum pot ..

  4. Cati fermieri mai sunt de platit? Daca intr-o singura zi pe 1 aprilie au fost autorizati 6688 fermieri cu 15.86 milioane euro adica 2371 medie/fermier inseamna ca Apia mai are zeci de mii de fermieri de platit, fiind inca la cei mici din teledetectie, cu 12-15 ha. Dati rapoarte exacte, nu mai mintiti oamenii !!! De ce nu se poate discuta la general si de ce nu se dau rapoarte complete pe fiecare judet? Stam si asteptam banii si ne luptam cu seceta si pamantul iar functionarii Apia zic ca totul e bine si minunat.

  5. Gunoaie de parlamentari!!! Mai sunt ft multi fermieri care nu au primit nici eu leu! Le este ft usor sa arunce niste cifre care nu au nici o legatura de adevar! Mincinosiiiii!!!!!

Scrie un comentariu