• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Gama Fertillo, prin Rodbun: îngrășăminte premium, la prețuri „omenești”

    agrointeligenta.ro -

    În ziua de azi, fermierii își orientează efortul financiar nu doar către maximizarea profitului, ci și către sporirea calității recoltei și către menținerea calității solului. Pornind de la aceste premise, Rodbun Grup, companie cu capital 100% românesc, a promovat pe piața de la noi gama de fertilizatoare Fertillo, cu conținut ridicat de substanțe nutritive.

    O gamă de îngrășăminte născută prin dezvoltarea științei agricole

    „Pe măsură ce știința agricolă a avansat, pe măsură ce tehnologiile agricole și cele conexe acestora s-au dezvoltat, noi, agronomii și fermierii am învățat că, în procesul de fertilizare, echilibrarea conținutului de microelemente nutritive și de azot este esențială pentru culturi și pentru sol”, explică George Aldescu, cel mai experimentat membru al echipei de specialiști agronomi de la Rodbun.

    Pornind de la realitatea expusă de George Aldescu, Rodbun Grup a pariat pe îngrășămintele din gama Fertillo, pe care le oferă, în exclusivitate pe piața românească, la un preț competitiv.

    Fertillo prezintă o formulă chimică specială, putând fi utilizate cu succes atât pe solurile acide, cât și pe cele slab acide. Sunt ideale pentru fertilizarea ogoarelor la toate culturile, în special la cereale și plante tehnice, asigurând culturii toleranță sporită la condiții meteo nefavorabile, rezistență sporită la agenți patogeni, precum și menținerea nivelului de humus în sol.

    Fertillo Azot 30.36 – echilibru între azot și sulf

    „Acest tip de îngrășământ are un pH neutru și un conținut de azot atât sub formă amoniacală, cât și ureică. Acest fapt determină o eliberare treptată a azotului. Mai întâi, cel amoniacal – pe care plantele îl asimilează imediat –, apoi cel ureic”, explică George Aldescu, specialistul Rodbun Grup. Din acest motiv, Fertillo Azot 30.36 este un fertilizator superior îngrășămintelor azotoase „clasice”.

    În plus, Fertillo Azot 30.36 asigură necesarul de sulf al plantelor. Acest necesar depinde de tipul și de dimensiunea producției. „O parte din necesarul de sulf este preluat de plante din atmosferă. Anual, știm că ajung pe sol 5-8 kilograme de sulf pe hectar. Dar, pentru a vorbi de o recoltă de calitate, cerealele, sfecla de zahăr şi porumbul au nevoie de 10, până la 25 kg de sulf/ha, iar rapiţa şi floarea soarelui au nevoie de 30, până la 60 kg/ha. Iar aici intervine Fertillo Azot 30.36…”, spune George Aldescu de la Rodbun Grup.

    Fertillo NPK 5.25.0 și Fertillo NPK 5.20.9 – „gemenii” care hrănesc recolta

    Gama Fertillo cuprinde două tipuri de îngrășământ premium, bogate în microelemente esențiale tuturor culturilor, dar, cu prioritate, cerealelor: NPK 5.25.0 și NPK 5.20.9. Cea mai bună descriere a calităților acestora o oferă tot George Aldescu, specialistul Rodbun Grup: „Cele două produse au un conținut de azot care acoperă necesarul primei faze de vegetație, fără adaosuri care pot afecta solul. Calitatea enpeka-urilor, cum le spunem noi, constă mai ales în viteza de absorbție în sol, ceea ce face ca elementele nutritive să fie aproape instantaneu disponibile pentru plantă. Calciul creează microzone de pH neutru care contribuie la buna absorbție a nutrienților, chiar și pe terenuri acide. Prezența sulfului și a magneziului favorizează creșterea vegetativă, fotosinteza, cicatrizarea rănilor, germinarea semințelor și contribuie la creșterea rezistenței plantei față de intemperii sau de boli. Zincul din Fertillo NPK este esențial în procesele enzimatice ale plantelor, borul previne îngălbenirea frunzelor tinere și crește rezistența față de bolile foliare, cuprul asigură lignificarea pereților celulari, crește rezistența la frângere, cădere și boli, iar fierul este determinant în fotosinteză”.

    „Omenește…”

    Cel mai important lucru, despre gama Fertillo vorbesc mulțumiți agricultorii care se bazează pe aceste îngrășăminte pentru a obține producțiile agricole pe care și le doresc. Marian Prodan este un fermier cu „greutate”. Cultivă 1.000 de hectare în județele Ialomița și Constanța. Deși este vechi în meserie și cu greu mai poate fi surprins de ceva, de doi ani a devenit un împătimit al gamei Fertillo de la Rodbun Grup. „Domnule, ce să zic… Am dat doi ani la rând cu Fertillo pe 900 de hectare și sunt extrem de mulțumit. Am avut plusuri la recoltă, pentru că sunt îngrășăminte „mai sus” decât cele obișnuite pe piață. Ce problemă au? Una mică, dar normală, pentru că sunt îngrășăminte bogate în microelemente: le împrăștii puțin mai greu, pentru că au bobul mai mare. Cum le-aș defini în două vorbe? Păi… îngrășăminte premium, la prețuri omenești”, povestește dl. Prodan, care are o vorbă bună și despre echipa Rodbun Grup: „Oameni serioși, de cuvânt, cu care te înțelegi omenește”.


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till