Furaje, seminţe, îngrăşăminteRECOMANDĂRI

AMINOSOL stimulează creșterea sănătoasă a plantelor

Compania Lebosol®, partenerul de top al fermierilor pentru nutriția foliară a plantelor, comercializează încă din anul 1986 îngrășământul foliar pur organic cu 56-58 % aminoacizi – Aminosol® – care, după o multitudine de experienţe practice, a trezit un mare interes atât pentru domeniul culturilor de câmp, cât și pentru horticultură (viticultură, pomicultură etc).

Aminosol® este biostimulatorul ce conţine 22 de aminoacizi corespunzând la 9% azot organic (115 g/l). Este OMOLOGAT pentru agricultura ecologică, fiind folosit la scară largă în toată Europa.

Pentru producerea Aminosol® se utilizează exclusiv hidrolizat de proteină de origine animală, care ar putea fi folosit și în industria alimentară. Proteinele brute utilizate pentru producerea Aminosol® au o structură de aminoacizi ideală pentru nutriția plantelor. Inițial, aceste proteine sunt insolubile în apă, dar, printr-un proces enzimatic, fără a denatura aminoacizii sensibili, toate ingredientele valoroase devin solubile și disponibile pentru plante.

Hidrolizatele proteice se obțin prin două metode: hidroliză chimică sau enzimatică. Între acestea există totuși o diferență majoră care se răsfrânge negreșit asupra plantelor. Hidroliza chimică face uz de temperaturi foarte ridicate (138 °C), determinând ruperea necontrolată a proteinelor, denaturarea a numeroși aminoacizi și distrugerea unora importanți (ex: triptofanul). Hidroliza enzimatică presupune utilizarea de enzime proteolitice la temperaturi de max. 60 °C iar hidrolizatele enzimatice rezultate conțin mai mulți aminoacizi liberi, o cantitate mai mare de peptide solubile precum și de aminoacizi termolabili, ca triptofanul.

Aminoacizii se pot forma ca izomeri L și D, dar numai izomerii tip L sunt metabolizați de către plante. D-aminoacizii NU sunt direct asimilabili de către plante. Deoarece hidroliza enzimatică are loc în condiții de temperatură mai scăzută și pH neutru, hidrolizatele produse pe cale enzimatică au cel mai mare conținut de L-aminoacizi. Prin urmare, este deosebit de important de menționat faptul că toți aminoacizii din componența Aminosol® sunt de tip L.

10 motive pentru care fermierii aleg Aminosol®

1. Poate fi aplicat în oricare stadiu de vegetație, este rapid asimilat de către plante și foarte eficient. Furnizează elemente naturale constitutive și stimulează diviziunea celulară.
2. Influenţează pozitiv activitatea enzimatică şi accelerează procesele biochimice din interiorul plantei.
3. Creşte capacitatea de absorbție a frunzelor, activează dezvoltarea sistemului radicular fluidizează transportul de substanţe nutritive în plantă.
4. Stimulează dezvoltarea sănătoasă în fazele inițiale, înfloritul și legarea fructelor și creşte rezistenţa generală a plantelor.
5. Spre deosebire de produsele pe bază de săruri, Aminosol® poate fi aplicat la temperaturi mai ridicate, fără a exista riscul de a produce arsuri pe florile sau frunzele plantelor.
6. Aprovizionează planta cu azot disponibil și ușor asimilabil, hrăneşte organismele din sol și este complet biodegradabil.
7. Reduce stresul chimic produs de diferite erbicide și asigură astfel nivelul de producție.
8. Menține microelementele în soluție, acționează ca agent de tamponare a pH-ului și optimizează compatibilitatea substanțelor active cu apa.
9. Umectează mai bine frunza și conferă soluției de stropit aderența maximă pe suprafața acesteia.
10. Îndepărtează animalele sălbatice (rozătoarele, mistreții, căprioarele etc.) și pe cele domestice lăsate nesupravegheate prevenind astfel daunele provocate de acestea.

Doza de aplicare a Aminosol® prin stropire foliară este în general de 1-3 l/ha însă, aceasta poate suferi modificări în funcție de cultură, scopul urmărit, problema apărută, număr de aplicări necesare etc.

Pentru mai multe informații cu privire la aplicarea Aminosol® vă rugăm să contactați echipa Lebosol® România.

Aminosol® – Adevărata fericire pentru plante!

Echipa Lebosol® România


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Buna ziua dle. Andrei,

    Regretam nespus daca v-am indus cumva in eroare insa vom incerca sa va raspundem punctual in cele ce urmeaza:
    – Produsul Aminosol are in componenta sa 22 de aminoacizi liberi, nu 21 cum mentionati dvs.. Asta era mentionat si anul trecut, pe acelasi http://www.agrointel.ro, cat si anul acesta, in articolul revizuit si repostat.
    – Cei 22 de aminoacizi care intra in compozitia Aminosol sunt (in ordinea lor alfabetica): alanina, arginina, acid aspartic, asparagina, cisteina, acid glutamic, glutamina, glicina, histidina, hidroxiprolina, hidroxilisina, izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, prolina, serina, treonina, triptofan, tirozina, valina. Atat denumirea aminoacizilor cat si ponderea acestora in Aminosol este o informatie publica pe care o puteti citi in intregimea sa in brosura noastra dedicata special acestui produs. Contactati-ne la numarul de telefon 021 310 69 03, lasati-ne adresa dvs. de email sau adresa fizica a biroului dvs. si va vom trimite cu deosebit interes un exemplar.
    Daca am reusit sa raspundem nelamuririlor dvs, va multumim pentru interesul acordat.

    Lebosol Romania

  2. Anul trecut parca avea 21 aminoacizi, acum are 22. Exista doar 20 aminoacizi care intra in componenta proteinelor. Care sunt ceilalti doi? Induceti in eroare cu marketing ieftin

Scrie un comentariu