• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Aminosol® – Stimulează creșterea sănătoasă a plantelor!

    agrointeligenta.ro -

    Compania Lebosol®, partenerul de top al fermierilor pentru nutriția foliară a plantelor, comercializează încă din anul 1986 îngrășământul foliar pur organic cu 56-58 % aminoacizi – Aminosol® – care, după o multitudine de experienţe practice, a trezit un mare interes atât pentru domeniul culturilor de câmp, cât și pentru horticultură (viticultură, pomicultură etc).

    Aminosol® este biostimulatorul ce conţine 22 de aminoacizi corespunzând la 9% azot organic (115 g/l). Este OMOLOGAT pentru agricultura ecologică, fiind folosit la scară largă în toată Europa.

    Pentru producerea Aminosol® se utilizează exclusiv hidrolizat de proteină de origine animală, care ar putea fi folosit și în industria alimentară. Proteinele brute utilizate pentru producerea Aminosol® au o structură de aminoacizi ideală pentru nutriția plantelor. Inițial, aceste proteine sunt insolubile în apă, dar, printr-un proces enzimatic, fără a denatura aminoacizii sensibili, toate ingredientele valoroase devin solubile și disponibile pentru plante.

    Hidrolizatele proteice se obțin prin două metode: hidroliză chimică sau enzimatică. Între acestea există totuși o diferență majoră care se răsfrânge negreșit asupra plantelor. Hidroliza chimică face uz de temperaturi foarte ridicate (138 °C), determinând ruperea necontrolată a proteinelor, denaturarea a numeroși aminoacizi și distrugerea unora importanți (ex: triptofanul). Hidroliza enzimatică presupune utilizarea de enzime proteolitice la temperaturi de max. 60 °C iar hidrolizatele enzimatice rezultate conțin mai mulți aminoacizi liberi, o cantitate mai mare de peptide solubile precum și de aminoacizi termolabili, ca triptofanul.

    Aminoacizii se pot forma ca izomeri L și D, dar numai izomerii tip L sunt metabolizați de către plante. D-aminoacizii NU sunt direct asimilabili de către plante. Deoarece hidroliza enzimatică are loc în condiții de temperatură mai scăzută și pH neutru, hidrolizatele produse pe cale enzimatică au cel mai mare conținut de L-aminoacizi. Prin urmare, este deosebit de important de menționat faptul că toți aminoacizii din componența Aminosol® sunt de tip L.

    10 motive pentru care fermierii aleg Aminosol®

    1. Poate fi aplicat în oricare stadiu de vegetație, este rapid asimilat de către plante și foarte eficient. Furnizează elemente naturale constitutive și stimulează diviziunea celulară.
    2. Influenţează pozitiv activitatea enzimatică şi accelerează procesele biochimice din interiorul plantei.
    3. Creşte capacitatea de absorbție a frunzelor, activează dezvoltarea sistemului radicular fluidizează transportul de substanţe nutritive în plantă.
    4. Stimulează dezvoltarea sănătoasă în fazele inițiale, înfloritul și legarea fructelor și creşte rezistenţa generală a plantelor.
    5. Spre deosebire de produsele pe bază de săruri, Aminosol® poate fi aplicat la temperaturi mai ridicate, fără a exista riscul de a produce arsuri pe florile sau frunzele plantelor.
    6. Aprovizionează planta cu azot disponibil și ușor asimilabil, hrăneşte organismele din sol și este complet biodegradabil.
    7. Reduce stresul chimic produs de diferite erbicide și asigură astfel nivelul de producție.
    8. Menține microelementele în soluție, acționează ca agent de tamponare a pH-ului și optimizează compatibilitatea substanțelor active cu apa.
    9. Umectează mai bine frunza și conferă soluției de stropit aderența maximă pe suprafața acesteia.
    10. Îndepărtează animalele sălbatice (rozătoarele, mistreții, căprioarele etc.) și pe cele domestice lăsate nesupravegheate prevenind astfel daunele provocate de acestea.

    Doza de aplicare a Aminosol® prin stropire foliară este în general de 1-3 l/ha însă, aceasta poate suferi modificări în funcție de cultură, scopul urmărit, problema apărută, număr de aplicări necesare etc.

    Pentru mai multe informații cu privire la aplicarea Aminosol® vă rugăm să contactați echipa Lebosol® România.

    Aminosol® – Adevărata fericire pentru plante!

    Echipa Lebosol® România


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Ce așteptări au fermierii de la viitorii europarlamentari. Manifestul în 7 puncte al Copa-Cogeca O mare fabrică românească de pâine a fost cumpărată de străini Alertă meteo de ploi și vânt puternic. Cantitățile de apă pot depăși 50 l/mp