• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Clubul Fermierilor Români – felicitări pentru europarlamentarii care susțin agricultura națională la Bruxelles

  agrointeligenta.ro -

  Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă salută votul europarlamentarilor români care susțin agricultura românească la Bruxelles, indiferent de culoarea lor politică. Într-un comunicat de presă remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO, cea mai nouă structură de reprezentare a fermierilor români mulțumește eurodeputaților din Comisia pentru Agricultură pentru deschidere și pentru votul dat în 2 aprilie, vot ce va rămâne unul decisiv pentru sprijinirea sectorului agricol național.

  Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă este o asociație non-profit și nonguvernamentală a fermierilor din România. Membrii asociației sunt fermieri performanți care au modele de afaceri bazate pe inovație, tehnologie și ghidul de bune practici în agricultură, pentru creșterea competitivității și a valorii adăugate create în acest domeniu.

  ”În numele Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, dorim să mulțumim și să felicităm europarlamentarii români din Comisie pentru rezultatul obținut: Maria Gabriela Zoană (vicepreședinte), Daniel Buda (membru) și Laurențiu Rebega (membru). Apreciem demersul continuu și implicarea oficialilor români în susținerea amendamentelor la reforma PAC 2020 care sunt menite să mențină competitivitatea fermierilor din România. Altfel, plafonarea ar afecta cei mai competitivi fermieri, cu efecte grave asupra producției agro-alimentare românești!”, se arată în comunicatul organizației prezidată de trei producători agricoli importanți: Nicușor Șerban (președinte), Laszlo Becsek și Nicolae Apopi (vicepreședinți). Directorul executiv al Clubului Fermierilor Români este Florian Ciolacu.

  Oficialii Clubului se arată bucuroși de rezultatul votului din ședința de marți, 2 aprilie, a Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală (COMAGRI) din Parlamentul European: ”Propunerea votată a fost plafonarea obligatorie la 100.000 de euro, dar cu posibilitatea neaplicării acesteia în cazul în care statele membre UE aplică o plată redistributivă de minim 10% din plățile directe, decizia aparținând fiecărei țări. În prezent, legislația UE cuprinde o prevedere similară, aplicată și de România, singura deosebire fiind că plata redistributivă este de 5%. Considerăm că acest amendament la propunerea de reformă PAC stabilit de ComAgri este foarte bun pentru fermele medii și mari din România și, în același timp, este favorabil și fermelor mici pentru că din plata redistributivă vor primi subvenții în plus”.

  Obiectivul principal al Clubului este să asigure implicarea activă a membrilor săi în procesul de consultare și elaborare a reglementărilor europene și naționale în domeniul agricol, cu scopul de a crește performanța fermierilor din România.

  ”Suntem onorați de deschiderea cu care europarlamentarii români au primit propunerile Clubului Fermierilor Români pentru reforma PAC 2020. Dorim să mulțumim și să felicităm toate asociațiile fermierilor din România care promovează interesele acestora în țară și la Bruxelles, urmărind astfel dezvoltarea agriculturii pe baze moderne, durabile. Reafirmăm implicarea și interesul Clubului Fermierilor Români de a continua dialogul cu autoritățile din România și de la Bruxelles pe temele de interes major care privesc agricultura românească și creșterea competitivității fermierilor români. Dorim ca organizația noastră să fie o voce puternică în promovarea intereselor tuturor fermierilor români, să asigurăm capacitatea de gândire și de acțiune pentru a pune fermierul român performant la locul său în elita agriculturii europene”, se mai arată în comunicatul Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Tânăr fermier nevoit să-și abandoneze afacerea în agricultură după ce culturile i-au fost distruse de secetă! Au început noi controale în teren! Amenzi de până la 20.000 de lei pentru fermieri! Ministerul de Interne: Atacurile urșilor și lupilor vor fi considerate situație specială de urgență!

  Căutare în articole