• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Erbicidarea porumbului cu SUCCESSOR TX. Cum și când se aplică produsul FMC!

    agrointeligenta.ro -

    România este unul dintre cei mai mari producători de porumb din Uniunea Europeană, iar în anul 2018, conform datelor Eurostat, în România s-a obținut cea mai mare producție de porumb din istorie – 18,9 milioane de tone, țara noastră depăşind astfel Franţa și clasându-se pe locul I în UE. De asemenea, România a ocupat locul I în UE și la suprafața cultivată cu porumb în 2018, și anume 2.415.000 ha, însă este departe de prima poziție în ceea ce privește producţia medie la hectar.

    Cultura porumbului prezintă o importanţă deosebită pentru majoritatea fermierilor români, iar productivitatea ridicată la hectar şi preţul producţiei din ultimii ani au clasat această cultură în topul celor mai profitabile culturi.

    Producţii mari se pot obţine cu o tehnologie integrată ce înglobează sămânţă cu germoplasmă performantă, fertilizare adecvată, păstrarea apei în sol prin lucrări specifice şi efectuarea tratamentelor fitosanitare cu produse performante şi sigure pentru cultură, mediu şi om.

    Porumbul este sensibil la îmburuienare, în special în primele stadii de creștere iar menţinerea culturii curată de buruieni încă de la început, reprezintă premiza obținerii de producţii ridicate.

    Există mai multe soluții de combatere a buruienilor în pre-emergenţă sau în post-emergenţă timpurie, dar compania FMC vine în ajutorul fermierilor cu un produs nou: SUCCESSOR® TX.

    Successor® Tx este un erbicid sistemic, cu acţiune peliculară, absorbit prin coleoptil, hipocotil și rădăcini dacă se aplică pre-emergent, iar dacă se aplică post-emergent timpuriu, se absoarbe şi prin frunze. Successor® Tx conține două substanțe active erbicide: petoxamid și terbutilazin cu spectru larg de buruieni graminee şi cu frunză lată cum ar fi: Setaria spp – mohor, Echinochloa crus-gali – iarba bărboasă, Poa annua – firuţa, Sorghum halepense din sămânţă – costrei, Amaranthus retroflexus – știr, Chenopodium album – spanac sălbatic, Veronica persica – ventrilica, Veronica hederifolia – doritoare, Viola arvensis – trei fraţi pătaţi, Matricaria inodora – muşeţel, Solanum nigrum – zârna, Capsella bursa-pastoris – traista ciobanului, Galinsoga parviflora – busuioc sălbatic, Polygonum convolvulus – hrişca urcătoare și parţial – Digitaria sanguinalis – meișor, Stelaria media – rocoina şi  Bidens tripartita – dentita.

    Doza recomandată la hectar la erbicidarea porumbului

    Doza recomandată este de 3-4 l/ha, în funcţie de momentul aplicării şi gradul de îmburuienare.

    Temperatura și umiditatea influenţează absorbția şi translocarea acropetală a produsului în plantă. Pentru o eficacitate foarte bună, terenul trebuie sa fie bine pregătit, iar aplicarea erbicidului Successor® Tx să se facă pe sol umed sau cu umiditate suficientă pentru a forma o peliculă uniformă.

    Successor® Tx se poate aplica la toți hibrizii de porumb pentru boabe, siloz, porumb zaharat sau linii consangvinizate și este potrivit pentru toate tehnologiile de cultivare a florii-soarelui (clasică, Express®, Clearfield®).

    Un avantaj important este faptul că rotaţia culturilor nu este restricţionată după aplicarea erbicidului Successor® Tx.

    O perioadă bună pentru aplicarea erbicidului Successor Tx

    Având în vedere precipitaţiile căzute în ultimele zile în majoritatea zonelor agricole din ţară, sunt îndeplinite condiţii bune și foarte bune pentru aplicarea erbicidului Successor® Tx. Se recomandă aplicarea erbicidului Successor® Tx la toate culturile de porumb, indiferent dacă este răsărit sau nu, iar la cultura de floarea-soarelui se recomandă aplicarea erbicidului numai în situaţia în care cultura nu este răsărită.

    FMC Corporation este o companie de cercetare și dezvoltare în agricultură, ce asigură soluții inovatoare fermierilor din întreaga lume. Cu un portofoliu complex de produse și solutii de protecție și nutriție a plantelor, reprezintă un partener important al fermierilor la nivel global.

    În România compania și-a asigurat o prezență solidă printr-o echipă de profesioniști și un portofoliu de top. Specialiștii companiei sunt la dispoziția utilizatorilor de produse FMC pentru consultanță și suport tehnic în teritoriu. Apelaţi cu încredere la sfaturile reprezentanţilor companiei sau consultaţi pagina de internet www.fmcagro.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenție la plată începând de astăzi. 180 de milioane de euro, în conturile fermierilor Recoltare de urgență pentru porumbul dintr-o comună Plată APIA pentru 17.600 de fermieri – aprobată!

    Ultimele știri

    Turmă de oi abandonată în fața primăriei. Fermier disperat: „Nu am ce să le dau de mâncare!” Șef DAJ: Când intră în conturile fermierilor despăgubirile de secetă Brutarii scumpesc pâinea, deși prețul grâului e la același nivel ca anul trecut