• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • APIA: PENALIZĂRI DE 25% DIN SUBVENȚIE pentru NERESPECTAREA UNUI TERMEN!

    agrointeligenta.ro -

    Termenul legal până la care puteți cere banii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).  Dacă din diverse motive, cererea unică și dosarul pentru subvenții nu au putut fi depuse la APIA până pe 15 mai, producătorii agricoli și cei din zootehnie au un termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă la timp.

    APIA informează oficial în Ghidul pentru subvențiile agricole postat pe pagina proprie de internet – că cererea unică de plată, completată de fermieri, se depune la centrele locale/judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în perioada 1 martie – 15 mai 2019 conform prevederilor art. 13 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014 al Comisiei din 17 iulie 2014 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte Sistemul Integrat de Administrare şi Control, măsurile de dezvoltare rurală şi ecocondiţionalitatea. Cererile unice de plată pot fi depuse şi după data de 15 mai, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 mai, potrivit prevederilor art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014”. Solicitările depuse după data de 10 iunie 2019 sunt inadmisibile, iar beneficiarului nu i se acordă niciun fel de plată sau de sprijin.

    Vă reamintim că cererile unice de plată sunt depuse la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru fermierii care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru fermierii care solicită o suprafaţă mai mică de 50 hectare teren agricol. Această condiţie de suprafaţă nu depinde de numărul de animale pe care le deţine fermierul.

    Fermierul poate solicita asistenţă reprezentanţilor centrelor judetene/locale APIA în vederea realizării unei identificări şi digitizări corecte a parcelelor agricole şi a zonelor de interes ecologic (elementele ZIE). Fermierii completează „Declaraţia privind completarea cererii în IPA-Online” prin care declară că pe userul şi parola proprii, informaţiile din cererea unică de plată 2019 au fost operate/actualizate cu sprijinul funcţionarului APIA.

    Atenție! Fermierul preia întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea şi veridicitatea datelor şi se angajează că nu va contesta ulterior datele înscrise în cererea unică de plată.

    Dacă la momentul realizării operaţiunii de actualizare a digitizării parcelelor în aplicaţia IPA-Online sau dacă la momentul prezentării fermierului la APIA digitizarea a fost realizată, dar nefinalizată şi se observă pe imagine elemente neeligibile incluse în digitizare şi implicit în declaraţia de suprafaţă, fermierul trebuie să excludă suprafeţele neeligibile (neagricole) pentru a nu fi supus sancţiunilor.

    Codul unic de identificare al solicitantului din Registrul unic de identificare-RUI (element component al I.A.C.S.) – este atribuit o singură dată de către APIA, fiind un număr unic pentru fiecare fermier, conform art. 8 din Regulamentul delegat UE nr. 640/2014, generat de sistemul electronic de înregistrare conform Ordinului M.A.D.R. nr. 22/2011 privind reorganizarea Registrului fermelor, care devine Registrul unic de identificare în vederea accesării măsurilor reglementate de Politica Agricolă Comună. Acest identificator unic se menţine în toate cererile depuse la A.P.I.A. sau la alte instituţii aflate în coordonarea sau subordonarea Ministerului Agriculturii, după caz.

    Completarea Formularului de cerere unică de plată 2019 se face numai în aplicaţia IPA-Online, în funcţie de schemele/măsurile/sprijinul pentru care fermierul solicită plată.

    Cea mai recentă comunicare remisă de APIA arată că de la startul campaniei, 1 martie, până pe 9 aprilie APIA a primit 449.662 de cereri unice de plată din partea celor 453.272 fermieri programați în acest interval, procentul de prezență fiind de 99,20%.

    Suprafața totală pentru care s-a solicitat sprijin până în momentul de față este de 2.058.434 ha la nivel național.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA