• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • EMINENT 125 EC – un fungicid recomandat pentru tratamentul al doilea la cereale

  agrointeligenta.ro -

  În ultimii ani din ce în ce mai multe substanțe active (și implicit produse pentru protecția plantelor) au fost retrase din Uniunea Europeană, multe dintre ele cu un raport calitate/preț foarte bun.

  La categoria fungicidelor pentru cereale, în viitorul apropiat, 4 substanțe active (un estimat de minimum 22 produse) extrem de utilizate vor fi retrase de pe piață, cu un impact în cost per hectar de minimum 30% în plus la cheltuieli pentru acest tratament.

  În special fungicidele din grupa chimică a triazolilor vor fi afectate, produse care au un cost per hectar scăzut și o eficacitate foarte bună. Totuși, pe viitor, două substanțe active din această grupă prezintă o siguranță mai mare spre a rămâne pe piață, una dintre acestea fiind tetraconazolul.

  Summit Agro România recomandă folosirea fungidului Eminent 125 ME, care conține tetraconazol în concentrație de 125 g/L.

  Este un triazol de ultimă generație cu acțiune sistemică (preventivă, curativă și de eradicare) și un excelent partener pentru utilizare împreună cu un fungicid de contact sau cu altă substanță activă pentru lărgirea spectrului de acțiune.

  Eminent 125 ME are o formulare superioară – microemulsie (ulei/apă) care ajută la o mai bună răspândire și acoperire a suprafeței frunzei și toleranță la spălare în cazul ploilor care survin după 2 ore de la aplicare.

  Este un produs cu un echilibru optim între acțiunea prin hidrosolubilitate (este translocat prin seva plantei) și liposolubilitate (difuzie prin lipidele și cerurile cuticulare).

  Acest atribut oferă o protecție sistemică foarte bună a părților tratate și netratate ale plantelor de cultură. De asemenea are și acțiune prin vapori, ajutând la protecția plantei prin redistribuire pe plantă și în interiorul frunzei acesteia.

  Eminent 125 ME este absorbit de rădăcină, stem și frunze, cu translocare acropetală în toate părțile plantelor, inclusiv a celor în dezvoltare.

  La grâu – momentul optim de aplicare a tratamentului cu Eminent 125 ME este în fenofaza de burduf (la alungirea completă a paiului), pentru protecția frunzei stindard.

  Frunza stindard și spicul contribuie la formarea a 65% din producția totală, de aceea frunza standard și spicul trebuie să fie foarte bine protejate de infecții.

  În doza omologată, de 0,9 L/ha, combate cu succes și protejează împotriva fuzariozei la grâu, având omologare pentru protejarea împotriva unui complex de boli foliare și ale spicului (făinare, rugini, septorioze, helmintosporioză și pătarea cenușie a frunzelor).

  Eminent 125 ME, prin substanța activă, tetraconazol, nu are efect retardant, nu încetinește creșterile vegetative, ceea ce în acest an este un mare avantaj la grâu deoarece fenofaza este mult întârziată față de normalul acestei perioade.

  De asemenea acest produs este omologat și pentru sfecla de zahăr în doză de 0,75 L/ha cu rezultate foarte bune la cercosporioză (Cercospora beticola), făinare, rugini și pătarea frunzelor de sfeclă (Ramularia beticola).

  Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul Summit Agro România – www.sumi-agro.ro, unde puteți găsi, de asemenea, și datele specialiștilor prezenți pe teren, pe fiecare zona în parte.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Prețul grâului la final de an pe bursele internaționale Probleme cu germinația cerealelor: Orzul mințit, un fenomen în sudul țării ȚEPARI ÎN AGRICULTURĂ: Doi tineri încheiau CONTRACTE FICTIVE pentru CEREALE

  Ultimele știri

  Noul coronavirus poate ataca vacile, oile sau găinile? Răspuns oficial primit de la Bruxelles! Angajații unei stațiuni, atacați cu furcile de mai mulți indivizi care au intrat ilegal pe terenurile statului Un bărbat de 71 de ani a pus pe fugă hoții veniți să îi fure sacii de porumb din magazie!