• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Frost ring: Ce înseamnă inelul apărut la merii cu fructe cât aluna

    Oana Timar -

    Pomicultorii din mai multe zone ale țării au identificat un fenomen periculos la pomii fructiferi care se află în faza în care fructele sunt de dimensiunea unei alune. Cunoscut ca ”frost ring”, acesta survine la speciile de semințoase după zilele în care temperaturile s-au apropiat de pragul de îngheț!

    „Frost ring, fenomen ce apare dacă în perioada înfloritului survin temperaturi sub limita de îngheț. Acest inel se păstrează până la maturarea fructelor, ceea ce le depreciază mult aspectul”, a scris pe pagina sa de Facebook pomicultorul Adrian Oltean din județul Cluj. Acesta a postat și mai multe imagini în care fructele de mărimea unei alune ”poartă” inelul, clujeanul făcând precizarea că ele aparțin soiului Red Williams și că fenomenul cauzat de temperaturile scăzute nu va afecta gustul și consistența recoltei.

    ”În zona inelului, fructul e puțin strangulat și pe coajă apare o rugină”, explică Adrian Oltean cu privire la aspectul final al merelor.

    Fenomentul ”Forst ring”, în traducere ”inelul de îngheț” este cauzat, de regulă, de temperaturile scăzute de la începutul lunii aprilie, când merii sunt în floare și debutează formarea fructelor.

    Așa arată, la maturitate, fructele afectate de ”inelul de îngheț”


    Te-ar mai putea interesa

    Floarea-soarelui a ajuns la recoltat. Fermier: ”Valorificăm producția la prețul pieței, putea fi și mai bine!” Decizie Primărie: Circulația căruțelor, interzisă fără „toaletă portabilă” pentru animale Cât timp pot fi lăsate găinile singure

    Ultimele știri

    Cod galben emis de ANM pentru 15 județe. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile Importurile UE de îngrășăminte din Rusia au crescut cu 50%, dar urmează să scadă din cauza tariferlor vamale Gheorghe Vaida, ASAS: ”La majoritatea produselor, producția internă a scăzut mult. La lapte s-a redus cu aproape jumătate”