Ştiri agricoleViaţa la ţară

PAGUBĂ URIAȘĂ: Mistreții au distrus 200 DE HECTARE SEMĂNATE CU PORUMB!

Atacurile mistreților continuă, spre disperarea fermierilor, în special a celor care au semănat porumb. În județul Alba, agricultorii au ajuns în pragul disperării după ce nici o metodă nu s-a dovedit eficientă împotriva porcilor sălbatici. Într-o singură localitate, în Bucerdea Grânoasă, au fost distruse 200 de hectare.

În loc să fie sprijiniți de autorități, fermierii au fost îndrumați să își închidă cu gard metalic terenul, dacă vor să scape de prăpădul lăsat în urmă de mistreți.

Potrivit unui cititor Alba24 din Bucerdea Grânoasă, care este și agricultor, săptămâna trecută, terenul său de aproximativ 2,7 hectare pe care a semănat porumb a fost distrus de către porcii mistreți care se plimbă liberi pe pământul oamenilor.

Degeaba au încercat agricultorii să sperie animalele sălbatice, noaptea, cu tunuri cu carbid sau motoare de mașini ambalate la maxim. Mistreții au fugit din zonele respective și au distrus alte culturi.

De la jumătatea lunii aprilie și până în prezent, porcii mistreți au reușit să distrugă peste 200 de hectare de teren cu porumb semănat.

Acum agricultorii trebuie să reia semănatul, acțiune care îi costă în jur de 2.000 de lei pe hectar.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!