• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ferma familială de ovine, un model de rezistență în fața problemelor din agricultură

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Ferma familială de ovine este modelul pe care îl pot urma crescătorii pentru a rezista în fața problemelor din agricultură. Un exemplu de fermă de ovine care funcționează prin performanță este cea a clujeanului Dan Nechifor din din satul Sărădiș, comuna Feleacu.

  Oierul Dan Nechifor (medalion) a primit vizita unei delegații a Asociației Mondiale a Lânii

  Oierul Dan Nechifor deține un efectiv de 1.000 de ovine, toate din rasa Țurcană. ”Această fermă repezintă o afacere de familie păstrată și transmisă din generație în generație. Dan Nechifor are peste 1000 de capete de oi țurcane, fiind un fermier de referință. Când spui Dan Nechifor, spui în primul rând calitatea oilor, începând cu prolificitatea în jur de 150%, spor de creștere, lapte “cât cuprinde”, dar mai ales aspect exterior desprins parcă din tablourile lui Grigorescu. Pe toți cei care cresc oi sau vor să înceapă să creasca, îi îndemn să treacă pragul fermierului Dan Nechifor pentru a vedea eficiența fermei și oi desprinse din balada Miorița”, declară europarlamentarul Daniel Buda. Pentru a prezenta un model de succes în sectorul de creștere a oilor, eurodeputatul a ales ferma lui Dan Nechifor pentru a fi inclusă pe agenda vizitei în România a oficialilor Asociației Mondiale a Lânii.

  Țurcana este cea mai populară rasă de oi din România, preferată de păstori pentru rezistența, dar și pentru producția de lapte, carne și lână. Țurcana se evidenţiază ca rasă prin rusticitatea şi rezistenţa organică deosebită. ”Dacă sunt bine îngrijite, oile Țurcane pot da o producție de lana de 3,8 kilograme. Pentru a obține rezultate optime, este necesară îmbinarea metodelor de încrucișare și selecție cu cele de hrănire, îngrijire și întreținere corespunzătoare. Specialiștii recomandă folisirea hranei cu un nivel proteic superior încă din prima fază de gestație„, arată Daniel Buda.

  Reprezentanții Asociației Mondiale a Lânii, impresionați de calitatea lânii și nu numai la rasa Țurcană

  Lâna, în vremurile nu demult apuse, constituia un produs care asigura o sursă importantă de venituri pentru fermieri. Din păcate, astăzi, acest produs constituie un balast pentru fermieri, în condiţiile în care, pentru tunderea unei oi se plăteşte 3-4 lei, iar preţul încasat pe lână este undeva la 1,5 lei. ”De multe ori, cei care au ochi să vadă, pot constata cu uşurinţă grămezile de lână aruncate de crescătorii de oi pe câmpuri. Deşi există un program naţional în acest domeniu, Daea a falimentat oaia şi atunci când vorbim de lână. Problemele sectorului de creștere a ovinelor sunt multe, începând de la prețul mic la carnea de miel, carnea de rasă, dar și problemele sistemului legate de subvențiile acordate pe diverse paliere, despre care însă vom vorbi cu altă ocazia”, subliniază europarlamentarul Daniel Buda.

  ”Îl felicit pe fermierul Dan Nechifor pentru performanțele obținute în sectorul ovinelor. În ciuda multiplelor provocări cu care acest sector se confruntă, domnul Dan a reușit să dezvolte cu succes o afacere de familie și să reziste în fața tuturor provocărilor din sectorul agricol”, a concluzionat Daniel Buda.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cum se rezolvă carențele de fosfor și de zinc la porumb Funcţionarii greşesc, fermierii plătesc! Un agricultor are de plătit penalităţi şi dobânzi pentru o sumă ce i s-a virat din greșeală! A reușit să învingă seceta și așteaptă 7 tone pe hectar la orz!

  Ultimele știri

  Document intern: ȘEFUL APIA, ordin pentru TOATE SUBVENȚIILE fermierilor! Românul care a devenit cel mai bătrân om din lume este agronom și l-a avut mentor pe Gheorghe Ionescu Siseşti! BAYER AGRO ARENA 2020: Cum arată culturile din platforma de la SCDA Caracal? Vedeți MARȚI, 2 iunie, de la ora 11.00!

  Căutare în articole