• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenții 2019. Cele 5 anunțuri pe care trebuie să le știe toți fermierii

    agrointeligenta.ro -

    Perioada alocată fermierilor pentru depunerea cererii unice în Campania 2019 se apropie cu pași repezi de sfârșit. 15 mai este termenul limită până la care agricultorii și crescătorii de animale pot cere banii europeni pentru plățile directe, zootehnie sau schemele compensatorii. Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă spune 5 informații pe care trebuie să le știți pe final de Campanie!

    1. Centrele APIA sunt deschide și în weekend până pe 15 mai

    APIA a informat recent că pentru a veni în sprijinul fermierilor, centrele județene și locale ale agenției de plăți vor lucra în fiecare zi, inclusiv sâmbata și duminica, până la data de 15 mai 2019. Mai mult, în unele județe s-a anunțat că în ultima zi de depunere a cererilor de plată programul de lucru se va prelungi până la ora 24.00. Atenție însă! Conform informațiilor obținute de noi de la APIA Central fiecare județ este liber să se organizeze astfel încât să poată prelua cererile de la fiecare beneficiar al subvențiilor. Așadar este indicat să sunați la centrul APIA de care aparțineți să vă asigurați că funcționarii care se ocupă de dosarul dumneavoastră lucrează în afara programului de lucru!

    2. Fermierii cu suprafeţe de până la 50 ha se pot prezenta la centrele APIA fără programare

    Producătorilor agricoli care lucrează până în 50 de hectare li s-a rezervat și în acest an prima parte a lunii martie pentru depunerea cererii unice. Dacă din diverse motive aceștia nu au putut respecta programarea mai pot merge la APIA să ceară subvențiile chiar dacă nu au programare. De precizat că prioritate vor avea, cum este și normal, agricultorii sau crescătorii de animale care sunt programați în ziua respectivă dar funcționarii APIA vor prelua și cererilor celor care au ratat timpul destinat doar lor.

    3. Anul acesta fermierii au fost mai conștiincioși

    Majoritatea județelor, dar și la nivel central, s-a raportat că în acest an cei mai mulţi fermieri s-au prezentat în timp util la centrele APIA cu documentaţiile aferente. La 3 mai APIA a informat public că a fost înregistarre 684.495 de cereri pentru subvenții la nivel național. În 2018 campania APIA de primirea a cererii unice s-a încheiat cu 866.749 de cereri primite.

    4. APIA se așteaptă ca numărul de fermieri să scadă datorită comasării terenurilor agricole

    Ca și în 2018 APIA se așteaptă ca numărul de fermieri să scadă comparativ cu anul anterior de cerere datorită comasării terenurilor agricole. La data de 3 mai APIA raporta că s-au cerut bani pentru 5.036.328 de hectare. Comparativ cu anul trecut, mai exact pe 7 mai s-a făcut o comunicare oficială în 218, erau înregistrare 5.141.135,62 de hectare. La finalul campaniei suprafața totală pentru subvenții a fost de 9.638.937,67 hectare.

    5. Din 16 mai se mai primesc cereri doar în cazuri ”speciale”

    Deși termenul limită pentru subvenții este 15 mai, anunțat în nenumărate ori de autoritățile centrale responsabile cu banii europeni, legislația permite fermierilor să depună cereri și după această dată dar cu o penalizare crescătoare de 1 la sută pe fiecare zi de întârziere. Din experiența anilor trecuți știm că funcționarii APIA au primit cererilor și după această dată dacă fermierii au avut o justificare credibilă pentru care nu s-au prezentat după data de 15 mai. termenul este de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 mai, potrivit prevederilor art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014”. Solicitările depuse după data de 10 iunie 2019 sunt inadmisibile, iar beneficiarului nu i se acordă niciun fel de plată sau de sprijin.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului