• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • RodBun, mișcare de milioane în agricultura românească!

    agrointeligenta.ro -

    Mișcare de milioane pe piața agribusiness-ului românesc – compania RodBun anunță că face un nou pas în parteneriatul cu fermierii. Astfel, compania cu capital 100% românesc a contractat o facilitate de credit în valoare de 262 de milioane de lei de la un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Intesa Sanpaolo Bank Romania și Banca Transilvania. Octavian Petrescu, director comercial al Rodbun Grup a anunțat că acest credit va fi utilizat ”cu prioritate, către acoperirea nevoilor tot mai mari de capital de lucru ale fermierilor”.

    Considerată una dintre cele mai importante companii de agri-business din România, Rodbun Grup, fondată de antreprenorii Daniel Muntean și Iancu Alexandru, deține 70 de fitofarmacii, exploatează 10.000 de hectare de teren agricol în 10 ferme, având o capacitate de depozitare în silozuri și magazine de 100.000 de tone

    Misiunea companiei noastre este să aducem prosperitate fermierului român. În același timp, susținem dezvoltarea agriculturii românești. De aceea, parteneriatul cu cele cinci bănci înseamnă, pentru noi, mai mult decât o simplă formulă de creditare. Este o investiție în viitorul agriculturii românești, o șansă pentru compania Rodbun de a se dezvolta pentru a fi mai competitivă pe o piață caracterizată de o concurență dură cu fermierii europeni și companiile multinaționale”, a declarat Daniel Muntean, directorul general al Rodbun Grup.

    Investiție în stocarea și procesarea cerelalelor

    Creditul sindicalizat, în valoare de 262 de milioane de lei, a fost structurat în două facilități: o facilitate de credit revolving care va fi utilizată de Rodbun Grup pentru pentru acoperirea nevoilor tot mai mari de capital de lucru ale fermierilor, precum și o facilitate de credit pe termen lung, care va fi utilizată pentru refinanțarea creditelor de investiții existente și pentru achiziția și modernizarea unei baze de procesare și stocare de cereale. Noua bază a companiei Rodbun se află în apropierea portului Brăila, una dintre cele mai dezvoltate zone agricole din România. Investiția se ridică la aproximativ 23 de milioane de lei. În cadrul acestei finanțări, BCR are calitatea de agent de documentație, agent de facilitate și de garanții.

    Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acționat în calitate de consultant juridic pentru sindicatul de bănci, iar Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR), în asociere cu firma internațională de avocatură Allen & Overy, a acordat asistență juridică Rodbun Grup.

    Professional Capital Finance a acordat consultanta financiara specializata Rodbun Grup în structurarea și implementarea tranzacției.

    De subliniat că Rodbun este o companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol, cu capital integral românesc, înființată în anul 2002. Rodbun înseamnă o echipă de peste 500 de oameni care, cu seriozitate și profesionalism, le oferă fermierilor români input-uri de cea mai bună calitate, parteneriate solide pentru valorificarea recoltelor, precum și soluții moderne de consultanță, sprijin profesional și finanțare.

    Grupul Rodbun deține o bază genetică de sămânță pentru un portofoliu foarte larg de culturi, trei fabrici de procesare și condiționare sămânță și 70 de fitofarmacii. Grupul deține una dintre cele mai puternice infrastructuri logistice din piața agro având capacități de depozitare de peste 100.000 de tone și o flotă de transport formată din 65 de camioane.

    Rodbun cultivă 10.000 de hectare de teren în zece ferme situate în județele Caraș-Severin, Tulcea, Călărași, Dolj, Iași, Bacău, Prahova, Mureș și Brăila.


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd