• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Programul Casa Verde – Panouri Fotovoltaice: condiții, acte necesare, termene de încriere

  agrointeligenta.ro -

  Programul Casa Verde prin care se pot achiziționa și monta panouri fotovoltaice a primit bugetare de la Guvern. Se acordă un sprijin de 20.000 de lei de la stat pentru fiecare român care dorește să-și instaleze sisteme fotovoltaice pentru generarea de curent electric. Proprietarii de case vor putea să ceară, de luna viitoare, bani de la stat pentru a cumpăra și monta panourile fotovoltaice. Prin programul ”Casa Verde”, Guvernul estimează că vor fi finanțate și instalate circa 30.000 de astfel de sisteme.

  Programul Casa Verde 2019 va începe pe 9 septembrie

  “Noul program «Casa verde», destinat instalării de panouri fotovoltaice, va demara pe data de 9 septembrie şi se va adresa persoanelor fizice, ce pot deveni, astfel, şi producători de energie electrică”, a declarat recent ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu, citată de agerpres.ro. La începutul lunii august, bugetul programului a fost suplimentat cu peste 500 de milioane de lei, bugetul total al programului ajungând la aproximativ 656 de milioane de lei.

  Programul Casa Verde. Nu mai e nevoie de autorizație de construire

  Persoanele fizice interesate de program trebuie să  prezinte autorităților mai multe documente.  O veste bună care vine odată cu aprobarea programului este că începând din luna iunie a acestui an, cei care doresc să își monteze panouri fotovoltaice pe acoperișul clădirilor nu mai au nevoie de o autorizație de construire.

  Pașii pe care vor trebui să-i urmeze cei ce vor să solicite bani prin programul Casa verde – fotovoltaice se regăsesc în Ordinul Ministerului Mediului nr. 1.287/2018, document ce conține, de fapt, ghidul de finanțare a programului.

  Spre deosebire de alte programe de finanțare, prin programul Casa verde – fotovoltaice nu se acordă bani sau vouchere direct solicitantului, ci prin intermediul instalatorilor validați de autorități. Lista ce conține instalatorii validați a fost publicată recent pe website-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

  Programul Casa Verde. Pașii pentru înscriere

  Iată care sunt cei cinci pași pentru înscrierea în Programul finanțat de Guvern:

  1. Înscrierea la instalatorii validați de Guvern;
  2.  Obținerea unui aviz scris din partea operatorului de rețea, care va atesta că racordarea la rețeaua electrică a punctului de consum și/sau producere e posibilă, ulterior semnându-se contractele de finanțare;
  3. Implementarea proiectului;
  4. Decontarea și plata sumelor solicitate de instalatori;
  5. Monitorizarea, timp de șase ani de la emiterea certificatului de racordare, a beneficiarilor finali.

  Pentru a se putea înscrie la unul dintre instalatorii validați de AFM, beneficiarii trebuie să îndeplinească o serie de criterii de eligibilitate. Concret, aceștia trebuie să aibă domiciliul în România, să fie proprietar al imobilului pe care se instalează panourile, să aibă acordul tuturor proprietarilor (dacă imobilul e deținut în coproprietate), să nu aibă datorii la stat și să permită accesul specialiștilor pentru verificare sistemului instalat.

  Programul Casa Verde. Acte necesare

  În ceea ce privește actele necesare înscrierii în programul Casa verde – fotovoltaice, solicitanții vor trebui să prezinte o cerere de finanțare, o copie a actului de identitate, un extras de carte funciară, certificatul de atestare fiscală privind obligațiile de plată către bugetul de stat și cel privind impozitele și taxele locale.

  Prin acest program, persoanele fizice vor putea cere o finanțare nerambursabilă de la stat, ce va acoperi până la 90% din costurile instalării de panouri fotovoltaice, beneficiarul finanțării fiind obligat să acopere restul de 10%.

  Suma maximă pe care o pot solicita persoanele fizice este de 20.000 de lei, suma finanțată de AFM fiind scăzută de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Un nou virus periculos a apărut în China! Se poate răspândi la oameni și are potențial pandemic! Tânăr fermier nevoit să-și abandoneze afacerea în agricultură după ce culturile i-au fost distruse de secetă! Ministerul de Interne: Atacurile urșilor și lupilor vor fi considerate situație specială de urgență!

  Ultimele știri

  Au început noi controale în teren! Amenzi de până la 20.000 de lei pentru fermieri! Legume crescute în apă. Ferma viitorului a fost pusă pe picioare la Pleșoiu! Un fermier își închiriază casa fără bani unei familii care vrea să se mute la țară și să crească animale!

  Căutare în articole