Ştiri agricole

Bărbat aflat la muncă pe câmp, ucis de un roi de albine

Bărbat aflat la muncă pe câmp, ucis de un roi de albine. Un vasluian din localitatea Vulturești a fost ucis de un roi de albine în timp ce se afla pe câmp, la prășit la vie. Bărbatul, în vârstă de 69 de ani, a căzut pradă roiului ucigaș în momentul în care a încercat să își salveze calul de aceste insecte.

Agricultorul muncea în vie împreună cu nora sa și nepoata, în varstă de 13 ani. La mică distanță de locul unde se aflau ei, erau câțiva stupi de albine. După prânz, omul a observat că iapa se agit[ și s-a gândit că e înțepată de albine, așa că a mers să o dezlege. Nora lui povestește că atunci când s-a întors, bărbatul era acoperit de albine și avea sute de înțepături în cap și pe brate. A cerut apă, după care s-a prăbușit inconștient.

“Căruța era la deal de saivan și, la un moment dat, socrul meu a văzut că sare iapa în sus. A zis că se duce să vadă ce se întâmplă, că poate o pișcă vreo albină. A dat drumul la iapă și s-a întors cu haina în cap.  Era plin de albine și în cap, și peste tot. Cred ca are peste o mie de înțepături. L-am luat, l-am ajutat cu fata, dar el tot zicea că moare și a cerut apă. L-am udat, am încercat să scot acele din el, dar erau sute. A început să se umfle. Am sunat la 112 și am iesit la drum să fac semne ambulanței. Cand m-am întors, era negru. În apropiere sunt stupi, oamenii au fost dimineață la ei, probabil au dat mâncare albinelor, nu știu. Am fost cu toții în pericol. Fata mea a fost înțepată și ea de albine, la fel și medicii. A fost îngrozitor!”, a povestit nora victimei pentru estnews.ro.

Medicul de pe ambulanța care a sosit la fața locului i-a acordat bărbatului primul ajutor, dar din păcate acesta nu a mai putut fi salvat.

Nici iapa pe care victima a încercat să o salveze nu a supraviețuit. După ce ambulanțierul și-a riscat viața și a îndepărtat calul de roi, i l-a dat fetei de 13 ani, care a pornit cu el spre casa. Pe drum, animalul însă a căzut secerat și a murit sub ochii copilei.

“Poate albinele au atacat din cauza vremii sau a mirosului calului. Nu am idee. Am scos iapa, în ideea că poate scapă. În meseria noastra sunt pericole la tot pasul, nu e nimic deosebit. Mi-e milă de animale, nu puteam sta indiferent”, a declarat ambulanțierul.

Polițiștii au început o anchetă în acest caz pentru identificarea proprietarului albinelor care l-au înțepat pe bărbatul de 69 de ani.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!